Nederlanders eten dagelijks meer groente en fruit dan Belgen en Spanjaarden

Nederlanders eten dagelijks meer groente en fruit dan Belgen en Spanjaarden
Beeld: Canva

Nederlanders eten dagelijks meer groente en fruit dan Belgen en Spanjaarden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens de gegevens van Eurostat over het jaar 2019, hebben de Nederlanders dagelijks meer groente en fruit gegeten dan Belgen en Spanjaarden. Eurostat maakt een onderscheid tussen het eten van 1 tot en met 4 stuks groente en fruit per dag en 5 of meer stuks groente en fruit op een dag. In het eerste geval doen de Spanjaarden het beter maar in het tweede geval wordt er meer groente en fruit gegeten in Nederland en België dan in Spanje.

Een op de drie inwoners van de Europese Unie (33%) zegt dagelijks helemaal geen groente en fruit te eten terwijl slechts 12% van de Europeanen aangeeft dagelijks vijf of meer stuks groente en fruit te eten, iets wat door experts wordt aangeraden. Over het algemeen geeft 55% van alle EU-inwoners aan dagelijks 1 tot en met 4 stuks groente en fruit te eten op een dag.

Het meeste groente en fruit wordt gegeten in Ierland waar 33% aangeeft 5 of meer stuks per dag te eten. Nederland staat met 29,5% op een tweede plaats terwijl dat percentage in België 15,1% is en in Spanje blijft steken op 10,9%. Als er echter gekeken wordt naar 1 tot en met 4 stuks groente en fruit per dag dan scoort België beter met 67,5% gevolgd door Spanje met 65,7% en Nederland met 28,7%.

Uit het onderzoek van Eurostat is ook gebleken dat vrouwen dagelijks meer groente en fruit eten dan mannen. In het geval van 1 tot en met 4 stuks groente en fruit is dat 58% bij vrouwen en 51% bij mannen terwijl dit bij 5 of meer stuks groente en fruit 15% is bij vrouwen en 10% bij mannen. De mannen eten ook vaker helemaal geen groente en fruit per dag met 29% tegenover 27% van de vrouwen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.