Nederlanders eten dagelijks meer groente en fruit dan Belgen en Spanjaarden

Nederlanders eten dagelijks meer groente en fruit dan Belgen en Spanjaarden
Beeld: Canva

Nederlanders eten dagelijks meer groente en fruit dan Belgen en Spanjaarden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de gegevens van Eurostat over het jaar 2019, hebben de Nederlanders dagelijks meer groente en fruit gegeten dan Belgen en Spanjaarden. Eurostat maakt een onderscheid tussen het eten van 1 tot en met 4 stuks groente en fruit per dag en 5 of meer stuks groente en fruit op een dag. In het eerste geval doen de Spanjaarden het beter maar in het tweede geval wordt er meer groente en fruit gegeten in Nederland en België dan in Spanje.

Een op de drie inwoners van de Europese Unie (33%) zegt dagelijks helemaal geen groente en fruit te eten terwijl slechts 12% van de Europeanen aangeeft dagelijks vijf of meer stuks groente en fruit te eten, iets wat door experts wordt aangeraden. Over het algemeen geeft 55% van alle EU-inwoners aan dagelijks 1 tot en met 4 stuks groente en fruit te eten op een dag.

Het meeste groente en fruit wordt gegeten in Ierland waar 33% aangeeft 5 of meer stuks per dag te eten. Nederland staat met 29,5% op een tweede plaats terwijl dat percentage in België 15,1% is en in Spanje blijft steken op 10,9%. Als er echter gekeken wordt naar 1 tot en met 4 stuks groente en fruit per dag dan scoort België beter met 67,5% gevolgd door Spanje met 65,7% en Nederland met 28,7%.

Uit het onderzoek van Eurostat is ook gebleken dat vrouwen dagelijks meer groente en fruit eten dan mannen. In het geval van 1 tot en met 4 stuks groente en fruit is dat 58% bij vrouwen en 51% bij mannen terwijl dit bij 5 of meer stuks groente en fruit 15% is bij vrouwen en 10% bij mannen. De mannen eten ook vaker helemaal geen groente en fruit per dag met 29% tegenover 27% van de vrouwen.

Ga naar de inhoud