Organisatie bezorgt 200 eenzame ouderen in Zaragoza een speciaal Driekoningen-menu

Organisatie bezorgt 200 eenzame ouderen in Zaragoza een speciaal Driekoningen-menu
Beeld: FUNDAZ / website

Organisatie bezorgt 200 eenzame ouderen in Zaragoza een speciaal Driekoningen-menu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ZARAGOZA – Het gemeentebestuur van de stad Zaragoza en de Fundación Agustina Zaragoza (FUNDAZ) sloegen de handen in elkaar om deze Día de Reyes (Driekoningen) 200 eenzame ouderen een aangename dag te bezorgen. Manuel Barranco en Manel García, twee koks uit Zaragoza, kookten een volledig menu met de hulp van een handvol bedrijven en sociale organisaties.

We schreven er bij SpanjeVandaag niet zo lang geleden nog over; de vele ouderen die in Spanje in relatieve eenzaamheid leven. Gelukkig wordt er af en toe ook speciaal aan hen gedacht. In Zaragoza werd voor 200 mensen een speciaal menu voorbereid om hun Día de Reyes kleur en smaak te geven.

Con Gusto, zo heet het initiatief, een woordspeling, want Con Gusto betekent zowel “Met plezier” als “Met smaak”. Het menu werd klaargemaakt op een centraal punt en door medewerkers van een aantal rusthuizen en andere vrijwilligers tot bij de mensen thuis gebracht. De producten voor het menu werden aan het project gedoneerd door de boodschappen centrale CAFER. Met speciale koelwagens zorgen de vrijwilligers er voor dat het menu integraal en veilig tot  bij de mensen thuis komt.

Het menu voor dit jaar bestond uit een lasagne van zeeduivel en langoustine met een biscuit van zeevruchten als voorgerecht. Het hoofdgerecht was een carrillera de ternera a la garnacha con verduras, of kalfswang in garnacha-wijnsaus met groenten, en als dessert stond turrón met kokoscrumble en rode vruchten op het menu. Het stadsbestuur verklaarde blij te zijn op die manier heel wat oudere mensen een aangename dag te bezorgen. Het driekoningenfeest wordt in Spanje traditioneel erg gevierd, en door de pandemie zijn veelal eenzame mensen nog vereenzaamd.

Beeld: FUNDAZ
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.