Organisatie bezorgt 200 eenzame ouderen in Zaragoza een speciaal Driekoningen-menu

Organisatie bezorgt 200 eenzame ouderen in Zaragoza een speciaal Driekoningen-menu
Beeld: FUNDAZ / website

Organisatie bezorgt 200 eenzame ouderen in Zaragoza een speciaal Driekoningen-menu

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – Het gemeentebestuur van de stad Zaragoza en de Fundación Agustina Zaragoza (FUNDAZ) sloegen de handen in elkaar om deze Día de Reyes (Driekoningen) 200 eenzame ouderen een aangename dag te bezorgen. Manuel Barranco en Manel García, twee koks uit Zaragoza, kookten een volledig menu met de hulp van een handvol bedrijven en sociale organisaties.

We schreven er bij SpanjeVandaag niet zo lang geleden nog over; de vele ouderen die in Spanje in relatieve eenzaamheid leven. Gelukkig wordt er af en toe ook speciaal aan hen gedacht. In Zaragoza werd voor 200 mensen een speciaal menu voorbereid om hun Día de Reyes kleur en smaak te geven.

Con Gusto, zo heet het initiatief, een woordspeling, want Con Gusto betekent zowel “Met plezier” als “Met smaak”. Het menu werd klaargemaakt op een centraal punt en door medewerkers van een aantal rusthuizen en andere vrijwilligers tot bij de mensen thuis gebracht. De producten voor het menu werden aan het project gedoneerd door de boodschappen centrale CAFER. Met speciale koelwagens zorgen de vrijwilligers er voor dat het menu integraal en veilig tot  bij de mensen thuis komt.

Het menu voor dit jaar bestond uit een lasagne van zeeduivel en langoustine met een biscuit van zeevruchten als voorgerecht. Het hoofdgerecht was een carrillera de ternera a la garnacha con verduras, of kalfswang in garnacha-wijnsaus met groenten, en als dessert stond turrón met kokoscrumble en rode vruchten op het menu. Het stadsbestuur verklaarde blij te zijn op die manier heel wat oudere mensen een aangename dag te bezorgen. Het driekoningenfeest wordt in Spanje traditioneel erg gevierd, en door de pandemie zijn veelal eenzame mensen nog vereenzaamd.

menu
Beeld: FUNDAZ
Ga naar de inhoud