Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (42)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (42)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (42)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video (deze week geen video).

Allereerst willen we iedereen een mooi en vooral gezond 2023 toewensen. Dat al jullie wensen en dromen, klein of groot, mogen uitkomen.

Bij ons is het jaar alvast goed begonnen. Enkele weken terug ontvingen we een bericht van een meneer Nico. Zo noemde we hem tot het moment dat we hem ontmoette, nu is het gewoon Nico. In het bericht stelde hij zich voor en bood hij aan om tegen kost en inwoning bij ons te komen klussen. Na een telefoongesprek en leuke ontmoeting bij hem thuis in Nederland besloten we om op zijn voorstel in te gaan. Dus komt Nico vanaf 11 januari voor minimaal 3 maanden team Casa Rodriguillo versterken. Deze beslissing is natuurlijk niet zomaar genomen. We hebben er goed over nagedacht en met verschillende mensen over van gedachte gewisseld. Het is niet niets om iemand 3 maanden bij je in huis te hebben.

De eerste dag na onze vakantie zijn we direct weer begonnen. Yves, de tegelzetter, bleek van meer markten thuis te zijn en heeft ons geholpen een lamp in het trapgat op te hangen. Best een lastig klusje omdat je hier natuurlijk niet zomaar even een laddertje neerzet. Omdat zowel Tom als ik geen grote helden zijn op dit soort constructies, waren we erg blij dat Yves wat tijd in zijn drukke agenda vrij kon maken voor ons. Aankomende week gaat hij ons ook nog een paar dagen helpen met het schilderen van de hoge plafonds. Zoals gezegd zijn we dus weer flink aan het werk gegaan en hopen we de komende weken de bovenverdieping zo snel mogelijk af te ronden. Ons streven is begin mei het huis en de tuin op orde te hebben en dat we gasten kunnen ontvangen. Hier kijken we na meer dan twee verbouwen ontzettend naar uit!

Helaas is het vermogen van ons elektra nog niet aangepast, maar alles is wel goedgekeurd. Alle documenten zijn allemaal ingediend en het ligt nu op het laatste bureau te wachten totdat we worden ingepland om de verhoging te realiseren. Het kan elk ogenblik zo ver zijn… We kunnen bijna niet wachten om binnen te douchen, de vloerverwarming aan te zetten en iets lekker in de oven te maken. We hebben in Nederland gevoeld hoe dat ook alweer was en het valt ons nu wel wat zwaarder om dit niet hebben. Gelukkig is het wel prachtig zonnig weer in Spanje, dat maakt veel goed. Lekker overdag opwarmen in het zonnetje. Hasta luego Tom y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud