Search
menu
Search

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (6)

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (6)
Beeld: ingezonden

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (6)

INTRO: Han & Ryan wonen al 2,5 jaar in het centrum van Malaga als ze in mei 2023 een camper kopen. Dit beviel zo goed dat ze direct doorgereisd zijn naar Noorwegen. Het vrije leven in een camper gaf ze ook een andere kijk op het anders zo mooie Malaga. Het was veranderd in een toeristische hotspot waarin ze zich niet meer thuis voelden. Uiteindelijk besluiten ze om begin december huis en haard te verlaten en hun leven in de camper voor te zetten, zonder bestemming, maar in de hoop een plek te vinden waar ze zich willen settelen. Volg hun belevenissen met de camper en hun zoektocht naar een nieuwe bestemming.

We zijn de afgelopen week verder langs de kust van Algarve gereden tot aan het westelijke puntje Sagres, waar we nu nog staan omdat het er oh zo mooi is. Deze rauwe kust aan de Atlantische Oceaan, met z’n grillige rotsen, angstaanjagend hoge kliffen en idyllische baaitjes, is zo bijzonder. Te mooi om er niet even langer van te genieten. Je kunt hier dan ook de prachtigste kustwandelingen maken. 

Deze wandelingen zijn onderdeel van de Fisherman’s Trail, een meerdaagse wandeling die loopt langs de westkust van São Torpes tot aan Lagos. Deze route loopt door een natuurgebied en hieraan zit voor camperaars ook een nadeel, want in natuurgebieden mag je niet overnachten. Nu hebben ze hier in Sagres een uitzondering gemaakt en wordt het (momenteel) gedoogd. We staan hier op een gigantisch parkeerterrein met allemaal campers. Nog nooit zoveel campers bij elkaar gezien.

Na een week Portugal zien we echt wel grote verschillen met Spanje. Het is allemaal wat minder schreeuwerig, doordat er meer laagbouw staat en er niet, zoals aan de kuststeden in Spanje in de 70-tiger jaren, uit de grond gestampte kolossen zijn neergezet. Het oogt allemaal wat lieflijker. Anderzijds zien we hier nu ook wel heel veel slaperige stadjes waar veel dicht zit en waarvan we ons afvragen hoe het zal zijn als het weer zomer is.

De Spanjaarden zijn zelf ook wat schreeuwerig. Ze laten graag van zich horen. Ach, je kunt van alles vinden van de cultuur van Spanje, maar het heeft ook wel iets speciaals. Het zijn echte levensgenieters en hebben zo hun prachtige rituelen, waar ze zich met name in het zuiden erg aan kunnen houden. De Semana Santa, de Feria, worden nergens zo uitbundig gevierd als in het zuiden van Spanje. En hier hoort het schreeuwerige misschien ook wel bij, emoties tonen, daar zijn de Spanjaarden goed in. 

Ach, elk land heeft zo zijn eigen bijzonderheden en cultuur. Maar wij genieten nog even van de rust in dit idyllische deel van Portugal.  

Ga naar de inhoud