Search
menu
Search

Het beste bier van Spanje is slechts in één supermarktketen te koop

Het beste bier van Spanje is slechts in één supermarktketen te koop
Beeld: via canva.com & Eroski

Het beste bier van Spanje is slechts in één supermarktketen te koop

Bier is een van de meest gedronken alcoholische dranken in Spanje, naast wijn. Volgens onderzoek van de Organisatie van Consumenten en Gebruikers (OCU) is Spanje het tiende land ter wereld als het gaat om bierconsumptie. De OCU heeft een uitgebreide analyse gemaakt van de prijs-kwaliteitverhouding van de in Spanje verkrijgbare bieren. Op basis hiervan is een top 10 samengesteld met daarin de beste bieren voor de laagste prijs.

De OCU-test wees uit dat de Aurum bieren van supermarktketen Eroski veruit het beste scoorde op prijs-kwaliteit. Voor een blikje van 33cl betaal je slechts € 0,31 maar de kwaliteit is erg goed met een score van 70 punten.

Op smaak en kwaliteit scoort de Aurum van Eroski niet het hoogst. Met 70 punten doet het zeker goed, maar de Xibeca bieren scoorden met 62 punten iets beter puur op kwaliteit. De Aurum bieren blinken vooral uit in de combinatie van goede kwaliteit voor een zeer scherpe prijs.

Een ander groot pluspunt van de Aurum bieren is de verkrijgbaarheid. De bieren zijn te koop in de meer dan 600 Eroski supermarkten verspreid over heel Spanje. Door de landelijke dekking van deze supermarktketen is Aurum voor de meeste Spanjaarden gemakkelijk verkrijgbaar.

Ondanks de lage prijs van 30 cent voor een blikje Aurum zijn er nog goedkopere bieren te vinden in de Spaanse supermarkten.

Met een prijs van slechts € 0,29 per blikje is de Karlsquell pils van discounter Aldi de absolute budgetkeuze. De smaak is redelijk goed, maar haalt het niet bij de kwaliteit van Duvel. Voor wie puur op prijs let is Karlsquell van Aldi wel een aanrader.

Aan de andere kant van het prijsspectrum zit Heineken, want met een prijs van € 0,76 per blikje is het een van de duurdere bieren uit de test. Desondanks is Heineken een van de populairste bieren van Spanje en een vertrouwde keuze voor velen. De smaak is goed met 67 punten, maar de prijs aan de hoge kant.

Ga naar de inhoud