skip to Main Content
Wat maakt Ibiza toch zo populair als vakantiebestemming?

Wat maakt Ibiza toch zo populair als vakantiebestemming?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Hoe komt het toch dat er jaar in, jaar uit zoveel toerisme is te vinden op het relatief kleine vakantie eiland Ibiza? Waarom gaat de nationale en internationale jetset zo graag naar Ibiza om te genieten van een vakantie? Hiervoor zijn veel verschillende redenen die we voor jou op een rijtje hebben gezet, waardoor je zelf kunt bepalen of deze bestemming misschien ook wel iets voor jou is.

Ibiza telt 140.271 inwoners en trekt jaarlijks rond de zeven miljoen bezoekers en dit aantal zal de komende jaren alleen maar groeien. Ibiza staat bekend om de grote feesten die er gegeven worden, maar ook om het grote aantal verschillende nationaliteiten die er te vinden zijn. Maar hoe komt het nu dat Ibiza zo populair werd? Hiervoor moeten we teruggaan naar de jaren zestig van de vorige eeuw. In deze jaren trok Ibiza grote groepen hippies aan die het eiland als een ideale locatie zagen voor hun vrije levensstijl en trokken hier dus massaal naar toe. Dit was het begin van de groei van het eiland als toeristische bestemming.

Het klimaat van Ibiza

Het eiland Ibiza is te vinden in de Middellandse Zee en heeft ook dit klimaat. Het Middellandse Zeeklimaat staat bekend om de milde winters en warme en zonovergoten zomers. Eigenlijk is het al vanaf half mei prima te doen op Ibiza met temperaturen die al richting de 27 graden gaan. Dit zal zich doorzetten tot de eerste weken van september. Daarnaast zal de meeste neerslag vallen in het najaar, waardoor u dus weinig last zal hebben van “een vakantie die in het water valt”.

De bezienswaardigheden van Ibiza

Ibiza staat bij veel mensen bekend om het feesten en het warme weer, maar er zijn veel meer aspecten, waardoor het eiland zoveel toerisme aantrekt. Ibiza kent vele baaien en stranden, die een gevoel geven wat nergens anders te krijgen is. Daarnaast heeft de oude stad “Dalt Vila” veel bezienswaardigheden bij elkaar, waardoor er ook lekker cultuur gesnoven kan worden. Naast deze oude stad is er ook nog de bekende hippiemarkt. Deze markt heeft plaats voor meer dan vijfhonderd kraampjes met te veel spullen om op te noemen. Wel is te zeggen dat al deze spullen kleurrijk zijn en heel erg verschillend.

Het uitgaansleven van Ibiza

Op Ibiza uitgaan is een belevenis op zich. Het uitgaansleven kwam in de jaren tachtig tegelijkertijd op met de Housemuziek. Deze muziek werd in eerste instantie veel gedraaid in de Verenigde Staten, maar vond uiteindelijk de weg naar Ibiza.

De clubs die tegenwoordig op Ibiza te vinden zijn, zijn niet meer te tellen op twee handen. Hierdoor is er voor iedereen wel iets. Van lounge muziek bij de ondergaande zon, tot lekker springen bij een van de vele feesten die gegeven worden in de zomer. Het enige nadeel is dat je elke avond een behoorlijk bedrag kwijt bent door de hoge entreeprijzen en de hoge prijzen voor de drankjes.

Nationale en internationale jetset

Ibiza is tevens populair geworden door de nationale en internationale bekendheden die jaar in jaar uit naar Ibiza trekken. Of het nu Cristiano Ronaldo, Lionel Messi of Paris Hilton en Leonardo DiCaprio zijn, je bent pas bekend als je op Ibiza bent geweest. De lijst van namen van beroemdheden is erg lang en de kans is dus ook groot dat je op het eiland iemand ziet die je van de films, televisie, sport of iets dergelijks kent. Veel bekendheden zorgen ervoor dat ze gezien worden om aandacht te krijgen en te geven aan de restaurants, bars en clubs waar ze naartoe gaan terwijl andere beroemdheden het rustiger aandoen en bijna zonder op te vallen van een vakantie genieten. Het kan dus zomaar zijn dat je op een strand ligt en de persoon naast je George Clooney blijkt te zijn.

Het eten en drinken op Ibiza

Het eten op Ibiza is te vergelijken met andere populaire bestemmingen in Spanje. Eigenlijk is vrijwel alles te eten op Ibiza, van authentieke tapas tot Chinees. De afgelopen jaren heeft zich wel een nieuwe trend op doen spelen, namelijk het verantwoord eten en drinken, dus gezond en ecologisch.

De prijzen van het eten en drinken verschillen wel, hoe populairder de plek hoe hoger de prijs. Dit betekent alleen niet dat er ook beter eten is voor die hogere prijzen. Er zijn genoeg plekken waar een goede maaltijd voor een goede prijs aangeboden wordt.

Al met al is Ibiza echt een plek die bezocht moet worden. Het is in Spanje en wellicht heel Europa een unieke vakantiebestemming maar houdt er wel rekening mee dat je op veel plaatsen je portemonnee moet trekken en veel geld nodig hebt. Het is namelijk niet het goedkoopste eiland van Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Ik ben er in 1971 op huwelijksreis geweest en dat was in een woord fantastisch. De hippies reden er toen op de scooter al in hun blote kont en wij wisten niet wat we zagen, zelfs al ben ik naturist! Vrijgevochten was het zelfs dus al onder Franco, maar toen was het leuk en niet duur. Dat is nu wel andere koek en van mij hoeft het zo niet.

 2. Overal waar massa’s te vinden zijn …..daar ben ik dus niet .Ik vind het beeld van al die buitenlanders die dronken zijn en zich afschuwlijk gedragen een anti reclame voor Spanje .Door dit beeld moest ik heel lang niets van Spanje weten .Begin het nu pas lief te hebben omdat het maar één aspect is van Spanje .Maar dit beeld doet het echt niet goed voor Spanje .

 3. Over de huidige situatie kan ik niet oordelen. Begin jaren zeventig ging ik met mijn vrienden daar naartoe en en wij zij jaar in jaar uit teruggekomen tot beginjaren 80.
  Het was fantastisch en is een onvergetelijk tijdperk van mijn leven waar ik nog vaak aan terug denk. Alle nationaliteiten van West Europa waren aanwezig. Het was één groot feest en bovendien is het gewoon een prachtig eiland. Toen de Scandinaviërs niet meer welkom waren en ook het aantal Nederlanders, Duitsers en Fransen terugliep bleven alleen de de Britten over. Nou dan weet je het wel. De hele dag straal bezopen, alles vernielen en ze gooiden werkelijk alles van het balkon naar beneden.
  Toen was de lol er ook voor ons snel af. Later zijn wij nog enkele malen terug geweest, maar het is nooit meer geworden zoals het in de jaren 70 was.

 4. Je kunt een vakantie naar IBIZA net zo duur maken als je zelf wilt.
  Wil je bij de popi jopi’s horen dan moet je een dikke knip meenemen.
  Ik kom al vanaf 1974 op het eiland en het is er fantastisch vertoeven.
  Zo’n, zee, rust en vooral leuke terrasjes.

 5. Ik ben er nog steeds niet achter waarom……..nu ja dat je gezien wilt worden….. Echter de hele groten willen juist niet gezien worden en kan je beter gaan zoeken op Mallorca. Nee niet op de stranden van EL Arenal of Magaluff. Maar wel aan de westkust of noordoostkust.
  Ibiza aan natuurschoon heeft ook niet veel te bieden daarentegen Mallorca wel. Er zijn maar weinig eilanden die dat ook hebben, evt. Sardinie…..(Italie). Daarbij ook cultuur, concertzalen etc. Maar goed met zijn allen trendy doen en er bij willen horen ok dan ga je naar Ibiza.

 6. Ik kan geen 1 reden verzinnen. Behalve als je een te dikke portemonnai hebt en vindt dat ie leger moet worden. Maar zelfs dan zijn er betere plekken. Mijden dit eiland, is mijn advies !

 7. Zou het echt niet weten.
  Als er 1 bekende Nederlander of wie dan ook aan de Costa Brava of Costa Blanca gespot word dan volgt de rest vanzelf.
  Als ook de dj’s en gaan er vanzelf nieuwe bars en feesttenten ontstaan.
  Baaien genoeg te vinden daar.
  En ook winkels en markten met hippie kleding.
  Dus ik weet het niet.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken