Wat maakt Ibiza toch zo populair als vakantiebestemming?

Oeps ... foto ontbreekt!

Wat maakt Ibiza toch zo populair als vakantiebestemming?

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Hoe komt het toch dat er jaar in, jaar uit zoveel toerisme is te vinden op het relatief kleine vakantie eiland Ibiza? Waarom gaat de nationale en internationale jetset zo graag naar Ibiza om te genieten van een vakantie? Hiervoor zijn veel verschillende redenen die we voor jou op een rijtje hebben gezet, waardoor je zelf kunt bepalen of deze bestemming misschien ook wel iets voor jou is.

Ibiza telt 140.271 inwoners en trekt jaarlijks rond de zeven miljoen bezoekers en dit aantal zal de komende jaren alleen maar groeien. Ibiza staat bekend om de grote feesten die er gegeven worden, maar ook om het grote aantal verschillende nationaliteiten die er te vinden zijn. Maar hoe komt het nu dat Ibiza zo populair werd? Hiervoor moeten we teruggaan naar de jaren zestig van de vorige eeuw. In deze jaren trok Ibiza grote groepen hippies aan die het eiland als een ideale locatie zagen voor hun vrije levensstijl en trokken hier dus massaal naar toe. Dit was het begin van de groei van het eiland als toeristische bestemming.

Het klimaat van Ibiza

Het eiland Ibiza is te vinden in de Middellandse Zee en heeft ook dit klimaat. Het Middellandse Zeeklimaat staat bekend om de milde winters en warme en zonovergoten zomers. Eigenlijk is het al vanaf half mei prima te doen op Ibiza met temperaturen die al richting de 27 graden gaan. Dit zal zich doorzetten tot de eerste weken van september. Daarnaast zal de meeste neerslag vallen in het najaar, waardoor u dus weinig last zal hebben van “een vakantie die in het water valt”.

De bezienswaardigheden van Ibiza

Ibiza staat bij veel mensen bekend om het feesten en het warme weer, maar er zijn veel meer aspecten, waardoor het eiland zoveel toerisme aantrekt. Ibiza kent vele baaien en stranden, die een gevoel geven wat nergens anders te krijgen is. Daarnaast heeft de oude stad “Dalt Vila” veel bezienswaardigheden bij elkaar, waardoor er ook lekker cultuur gesnoven kan worden. Naast deze oude stad is er ook nog de bekende hippiemarkt. Deze markt heeft plaats voor meer dan vijfhonderd kraampjes met te veel spullen om op te noemen. Wel is te zeggen dat al deze spullen kleurrijk zijn en heel erg verschillend.

Het uitgaansleven van Ibiza

Op Ibiza uitgaan is een belevenis op zich. Het uitgaansleven kwam in de jaren tachtig tegelijkertijd op met de Housemuziek. Deze muziek werd in eerste instantie veel gedraaid in de Verenigde Staten, maar vond uiteindelijk de weg naar Ibiza.

De clubs die tegenwoordig op Ibiza te vinden zijn, zijn niet meer te tellen op twee handen. Hierdoor is er voor iedereen wel iets. Van lounge muziek bij de ondergaande zon, tot lekker springen bij een van de vele feesten die gegeven worden in de zomer. Het enige nadeel is dat je elke avond een behoorlijk bedrag kwijt bent door de hoge entreeprijzen en de hoge prijzen voor de drankjes.

Nationale en internationale jetset

Ibiza is tevens populair geworden door de nationale en internationale bekendheden die jaar in jaar uit naar Ibiza trekken. Of het nu Cristiano Ronaldo, Lionel Messi of Paris Hilton en Leonardo DiCaprio zijn, je bent pas bekend als je op Ibiza bent geweest. De lijst van namen van beroemdheden is erg lang en de kans is dus ook groot dat je op het eiland iemand ziet die je van de films, televisie, sport of iets dergelijks kent. Veel bekendheden zorgen ervoor dat ze gezien worden om aandacht te krijgen en te geven aan de restaurants, bars en clubs waar ze naartoe gaan terwijl andere beroemdheden het rustiger aandoen en bijna zonder op te vallen van een vakantie genieten. Het kan dus zomaar zijn dat je op een strand ligt en de persoon naast je George Clooney blijkt te zijn.

Het eten en drinken op Ibiza

Het eten op Ibiza is te vergelijken met andere populaire bestemmingen in Spanje. Eigenlijk is vrijwel alles te eten op Ibiza, van authentieke tapas tot Chinees. De afgelopen jaren heeft zich wel een nieuwe trend op doen spelen, namelijk het verantwoord eten en drinken, dus gezond en ecologisch.

De prijzen van het eten en drinken verschillen wel, hoe populairder de plek hoe hoger de prijs. Dit betekent alleen niet dat er ook beter eten is voor die hogere prijzen. Er zijn genoeg plekken waar een goede maaltijd voor een goede prijs aangeboden wordt.

Al met al is Ibiza echt een plek die bezocht moet worden. Het is in Spanje en wellicht heel Europa een unieke vakantiebestemming maar houdt er wel rekening mee dat je op veel plaatsen je portemonnee moet trekken en veel geld nodig hebt. Het is namelijk niet het goedkoopste eiland van Spanje.

Ga naar de inhoud