skip to Main Content
Was de waterput van Julen in Málaga afgedekt of niet?
Vader van Julen en David, eigenaar van het terrein

Was de waterput van Julen in Málaga afgedekt of niet?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Dat is de vraag waar het politieonderzoek nu om draait. Was de waterput waar de tweejarige Julen Rosello in is gevallen en overleden wel of niet afgedekt. De eigenaar van het terrein zegt dat hij dit afgedekt heeft met twee betonblokken die echter op het moment van het fatale ongeval naast de putopening lagen. De verantwoordelijke van het boren van de waterput zegt dat hij een grote steen op de opening heeft gelegd maar dat deze nu verdwenen is.

De zoektocht en 13 dagen durende reddingsoperatie van de tweejarige Julen die in een 110 meter diepe waterput was gevallen is alweer voorbij en de rust is in Totalan teruggekeerd terwijl de ouders nog rouwen om de dood van hun tweede zoon in twee jaar tijd. De politie is echter met een onderzoek bezig om te bepalen of iemand de schuld heeft aan de dood van Julen en om te achterhalen wat er precies gebeurd is die fatale dag.

Er zijn veel vragen die nog beantwoord moeten worden zoals de belangrijkste, was de put wel of niet afgesloten of bedekt en zo niet waarom niet. Hieronder enkele feiten die de krant El Mundo heeft verzameld.

Eigenaar

De eigenaar van het terrein is David Serrano, de partner van de nicht van de vader van de tweejarige Julen. Op het terrein van David wilde de familie bestaande uit de David, nicht, de vader en moeder, Julen en een nichtje een paella maken. De materialen die men wilde gebruiken en de ingrediënten van de paella werden door de politie ter plaatse gevonden en gefotografeerd.

Op het terrein werd door de eigenaar gebouwd aan, wat de politie meent, een illegale woning. Volgens de eigenaar liet hij een geul graven met een machine die hij wilde opvullen met zand en beton om een muurtje te maken. De Guardia Civil denkt echter dat het om een muurtje gaat om een deel van de berg tegen te houden zodat daarachter gebouwd kan worden, ook al heeft de eigenaar daar geen toestemming voor.

Op het terrein lagen zakken met zand, stenen, stond een betonmolen en ander bouwmateriaal waaronder ook diverse betonblokken. De eigenaar zegt dat hij twee van deze betonblokken op de smalle put had gelegd om te voorkomen dat iemand erin zou stappen. Op geen enkel moment had hij erover nagedacht dat er een kind in zou kunnen vallen. De eigenaar zegt dat hij de betonblokken moest neerleggen omdat de persoon die de put geboord had geen steen op het gat had gelegd.

Waterput

De verantwoordelijke voor het boren van de waterput is Antonio Sánchez en hij blijft sinds dag een volhouden dat hij een zware steen op de waterput heeft gelegd, iets dat normaal is na het boren van een gat. Hij gaf ook meteen al aan dat de steen was weggehaald door iemand waarbij Antonio vermoedt dat dit door de eigenaar van het terrein is gedaan op het moment dat er een machine was om de geul te graven.

Aangezien de waterput in principe voor niets is geboord want er werd geen water gevonden, is er een kans dat de eigenaar de waterput wilde vullen met bouwpuin wat kan verklaren waarom op de bodem van de waterput stenen, zand en puin liggen. Dit moet echter nog onderzocht worden door de politie.

Verder is gebleken dat de waterput illegaal werd geboord omdat de verantwoordelijke voor het boren een papier heeft gezien maar later bleek dat dit van een andere waterput was. Ook wat betreft de legaliteit van de geboorde waterput is er onenigheid omdat de eigenaar van het terrein zegt dat hij daar geen verstand van heeft en meent dat degene die boort de vergunning moet aanvragen terwijl de verantwoordelijke voor het boren het tegenovergestelde zegt.

Foto’s: El Mundo

Persconferentie

Tijdens een persconferentie wilde de eigenaar van het terrein samen met een prestigieuze advocaat aan de pers vertellen dat hij op de waterput twee betonblokken had gelegd en dat iemand die heeft weggehaald. De Guardia Civil gelooft zijn verhaal echter niet omdat dit de derde versie van zijn verhaal is sinds dat Julen in de waterput was gevallen.

De politie meent dat de betonblokken gebruikt zouden worden om een vuur te maken voor de paella die men wilde bereiden. Sterker nog, op foto’s is te zien dat er enkele betonblokken al zwart gekleurd zijn van het vuur.

De Guardia Civil meent dat de eigenaar van het terrein zichzelf met een persconferentie wil vrijwaren van een mogelijke veroordeling van dood door schuld. De politie zegt echter dat David zichzelf tegenspreekt en eigenlijk aangeeft dat hij wist dat de waterput gevaarlijk was maar dat er toch een feestje met kleine kinderen werd gehouden.

Schuldige

Een agent van de Guardia Civil denkt dat de kans groter is dat de eigenaar van het terrein David Serrano door de rechter wordt aangeklaagd voor dood door schuld (homicidio imprudente) dan de verantwoordelijke voor het boren van de waterput Antonio Sánchez. Het was immers de eigenaar van het terrein die op een gevaarlijke plaats een paella feestje organiseerde.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 16 reacties
 1. De vader is bezig met vuur te maken voor de maaltijd.
  Hij zoekt naar houtblokken.
  De moeder is bezig met haar telefoon en vraagt aan de vader
  of hij op ‘t kind wil letten.
  Hoe kan iemand op een peutertje van 2 jaar letten als hij bezig
  is met zoiets als vuur maken/houtblokken stapelen enz.
  Waarom vraagt die moeder niet aan een familie-lid om op te letten/
  Een familie-lid had notabene nog een allerlaatste foto van Julen gemaakt……
  En nu komt het: Die foto was vlakbij de waterput gemaakt.
  Er stond:Julen zat vlakbij de waterput………
  Even later lees je weer dat Julen zo ongeveer 12 meter aan het rennen was naar de waterput……..
  Waar was dat famile-lid zo gauw gebleven????
  Nogmaals die moeder treft de hoogste schuld door aan een bezige vader met de houtblokken te vragen om toezicht te houden.
  Zijzelf ook, want waarom kon zij niet bellen BIJ het jongetje, zodat ze eventueel direct kon ingrijpen toen hij wegrende?!
  Je kind is belangrijker dan een telefoon-gesprek…….
  Veel personen zijn in deze SCHULDIG!!!!!!!
  En de put was NIET afgedekt!!!!!
  Dood door schuld moeten de eigenaar van het terrein als de bouwer van de put worden aangerekend.
  Ze spelen de schuld naar elkaar toe!!!
  En de ouders hebben al de meest erge straf, want die zijn hun kind kwijt.
  En dat vind ik meer dan verschrikkelijk.
  DEZE straf is onmenselijk en veel te zwaar!!!!

 2. Ik blijf het vreemd vinden dat kleine Julen met gestrekte armen in de put is gevallen…zo loopt een kleuter niet van nature…Ik heb er een vieze smaak van….Ohhh wat heb ik meegeleefd over het welzijn van kleine Julen?

 3. Wat een verhaal en speculatie of dit en dat wel of niet waar, en met alles wat ze over zeggen nu krijgen ze die kleine Julen niet me terug wat ik een hoop had dat het zal gebeuren en dat hij snel eruit zal komen maar helaas is niks minder waar.
  Als ik aan de kleine mannetje terug denk doet me zo veel pijn en verdriet dat hij op zo gruwelijke manier moet eindigen met net twee jaar, en hoeveel angst heeft hij niet gehad.

  Ik hoop dat hier een echte waarheid aan de licht komt en dat die mensen alle schuld op zich nemen maar nogmaals krijgen ze kleine Julen niet terug en dat doet mij veel verdriet.

 4. Er is nog wel meer wat raadsels oproept. T puin dat op yulen lag was niet van t zelfde materiaal als t materiaal in de put.waar komt t dan vandaan en hoe kont dat op yulen terecht???

 5. Er is een illegale put die niet correct werd afgedekt, er is een eigenaar die een feestje met kinderen heeft georganiseerd op een gevaarlijk terrein en er zijn de ouders die tekort zijn geschoten in hun toezichtplicht.
  “… Op geen enkel moment had hij erover nagedacht dat er een kind in zou kunnen vallen…” Daarmee is m.i. alles gezegd. Zowel diegene die de put heeft geboord, als de eigenaar én de ouders hebben het risico van de put foutief ingeschat en nagelaten de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen. Daardoor zijn ze dus ook allemaal collectief verantwoordelijk voor wat is gebeurd.
  Het feit dat Julen in de put is gevallen toont aan dat die NIET was afgedekt, toch ? Dus, dát is niet de vraag waar het onderzoek om draait, maar wel wie men gaat laten opdraaien voor de kosten !

 6. Wat ik me afvraag is, hoe hebben ze op 18 dec jl. die 110 meter diepe put gegraven?? Hoe doe je dat zonder geavanceerde materialen? Zeker als blijkt dat je zware gesteente tegenkomt? ‘t is mij echt een raadsel!

    1. Ja hoor dat kon deze specialist wel. Alleen heeft hij dan nog een put geboord van 25 cm doorsnede en 110 m diep. En toen? Of denkt u dat hij achterin zijn bestelbus een boorinstallatie van 25.000 kilo met een boorkoon van 1200 mm heeft staan?

     1. En toen? Toen nog 5 van die putten ernaast, en had je een put met een doorsnee van een meter gehad. Als die “kleine” put inderdaad in 8 uur te boren is waren ze binnen 2 dagen klaar geweest. Kwestie van naast die put 4 putten bij elkaar graven, opvullen met zand, dan één put in het midden van die vier, zand eruit zuigen en klaar.

     2. Wat een onzin. Dacht u werkelijk dat een boorgat kaarsrecht was? Bij een boorgat met een minimale afwijking van 3 graden zit je na 80 meter al 4 meter uit het lood. Bij 5 gaten een enorme spreiding en geen boorgat van 120 cm. Erg simplistisch dit.

 7. Het is triest dat deze hele geschiedenis loopt zoals die loopt.
  Maar dat er ergens in de verhalen iets niet klopte en klopt, dat is wel 100% helder.
  Helaas breng je daarmee de kleine man niet terug.

  Er gaan zoveel verhalen rond. Elders in lokale media kwam een ¨kennis¨ van de familie aan het woord, die met droge ogen beweerde dat de vader en de eigenaar van de grond bezig waren met drugshandel en de put wilden gebruiken voor het dumpen van het afval dat ze daarbij over zouden houden.
  Ik zeg er gelijk bij, dat er daarvoor (nog) geen bewijs is gevonden en dat het maar zo kan zijn dat iemand deze mensen in een kwaad daglicht wil stellen.
  Wil er alleen maar zeggen, totdat iemand de waarheid gaat spreken, zullen we het nooit 100% zeker weten.

 8. Het is triest dat deze hele geschiedenis loopt zoals die loopt.
  Maar dat er ergens in de verhalen iets niet klopte en klopt, dat is wel 100% helder.
  Helaas breng je daarmee de kleine man niet terug.

  Er gaan zoveel verhalen rond. Elders in lokale media kwam een ¨kennis¨ van de familie aan het woord, die met droge ogen beweerde dat de vader en de eigenaar van de grond bezig waren met drugshandel en de put wilden gebruiken voor het dumpen van het afval dat ze daarbij over zouden houden.
  Ik zeg er gelijk bij, dat er daarvoor (nog) geen bewijs is gevonden en dat het maar zo kan zijn dat iemand deze mensen in een kwaad daglicht wil stellen.
  Wil er alleen maar zeggen, totdat iemand de waarheid gaat spreken, zullen we het nooit 100% zeker weten. Helaas maar waar

 9. Ik zal het onderzoek uit het slop trekken. Nee, de put was niet afgedekt. En nu weer aan de slag met het onderzoek kwajongens….

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken