Woningprijzen Middellandse Zeekust stijgen sneller dan in de rest van Spanje

Woningprijzen Middellandse Zeekust stijgen sneller dan in de rest van Spanje
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Voor het eerst sinds 2014 zijn de woningprijzen in de regio’s langs de Middellandse Zee sneller aan het stijgen dan in de rest van Spanje en met name meer dan in de grote steden. Gemiddeld zijn de woningprijzen in Spanje het afgelopen jaar 6,8% hoger geworden terwijl dat langs de Middellandse Zeekust 10,1% was volgens een rapport van Tinsa.

Ondanks de stijgingen sinds 2016 zijn de verkoopprijzen voor woningen nog steeds 34,1% lager dan in 2007, net voor de crisis.

Volgens de informatie van een onderzoek van Tinsa (PDF) zijn de prijzen voor woningen langs de Middellandse Zeekust sneller gestegen dan die van woningen in de grote steden zoals Madrid, Barcelona en Valencia. Sinds het minimum in 2015 zijn de woningprijzen langs de Middellandse Zee 19,2% hoger geworden.

Slechts in de provinciale hoofdsteden en grote steden zijn de prijzen sinds 2015 met gemiddeld 23% gestegen. Gemiddeld was de stijging voor heel Spanje 9% terwijl de stijging in de plattelandsdorpen slechts 1,5% was de afgelopen drie jaar.

Sinds de maximale woningprijzen die genoteerd werden voor de economische crisis, zijn de woningprijzen nog steeds 34,1% lager. In de grote steden en langs de Middellandse Zeekust is dat 40% en op de Balearen en Canarische Eilanden is dat gemiddeld 20% lager.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
9 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Hallo,
Ik heb een stukje bouwgrond op het oog in Santa Cristina D’Aro.
Echter kan men mij geen zekerheid geven dat ik er wel mag op bouwen omdat men op het ogenblik geen enkele bouwvergunning aflevert.
Weet er hier iemand meer van?
Alvast bedankt, groetjes…

In Sitges wordt weerom gebouwd op een manier die niet gezond kan zijn; de bouwkranen schieten als paddestoelen uit de grond en het is nog maar de vraag WIE die honderden appartementen en villa’s zal kopen; volledig nieuwe verkavelingen met straten…; vraag is of er geen nieuwe immo-(lucht)bel in de maak is…

Dumont, Sitges was, is en blijft een zeer geliefde stek voor mensen uit Barcelona.
Vermogende mensen, wel te verstaan.
En niet alleen voor gepensioneerden, maar ook voor diegenen die nog in Barcelona city werken, er is immers een perfekte treinverbinding met Barcelona.
Dus die appartementen en villa´s zijn veelal op papier al verkocht, heus….
Het is mij te druk daar, een verkeer en parkeerchaos, net als in het geliefde St.Cugat del Vallés, wat ook al zo duur is.

En ook bijzonder gegeerd door de homo’s (en dit is niet denigererend bedoeld)

Ja de hebberigheid is weer in de lucht ook bijons op Gran Canaria Nog 5 jaar maximaal en de echte grote ellende zal toeslaan in heel Europa onthoud dit maar

Men leert niet. Als de prijzen blijven stijgen donderd het zaakje over niet al te lang weer inelkaar. Alles is voor de meesten al te duur en ga je dus steeds meer problemen krijgen naarmate de prijzen blijven stijgen. Huurprijzen zijn nu al abnormaal vooral in steden als Madrid en Barcelona mag je 800 euro per maand betalen voor iets wat nog net geen kartonnen doos is. Aan de kust is het niet al te veel beter daar komt er ook al niets meer onder de 600 euro per maand te huur.

Inderdaad, een kippenhok huur je in de grote Spaanse steden voor veel geld.
En voor € 600 aan de kust huur je een flatwoning waar vaak van alles aan mankeert.
Jonge Spanjaarden hebben meestal de wens om een woning te kunnen bezitten en kunnen dit veelal wel bereiken indien ze als echtpaar beiden werken EN/OF indien ze een erfenis krijgen.
Dat laatste gebeurt zeer vaak, tenslotte is ongeveer 83% van de (bewoonde) woningen eigendom.

Punt is dat dit wel waar was en nu nog wel een beetje maar dit steeds minder wordt omdat vele gezinnen in de problemen komen en het huis gewoon kwijtraken. De toekomst ziet er hierdoor erg donker uit, leg daarbij dat de meeste koopwoningen nog altijd op het platte land staan waar geen hond werk meer kan vinden en er dus geen reden is voor een jong gezin om er te gaan wonen.

Klopt ook, maar dat is al vele jaren aan de gang.
Inderdaad geen werk daar op het platteland en in de bergen, bovendien geen apotheek, huisarts, ziekenhuis en Mercadona “om de hoek”.
Daarom willen jonge mensen naar de steden en kusten om daar een piso te betrekken, liefst te kopen.
De rente staat bovendien laag en dat alles doet de huizenprijzen en huren opdrijven en dat leidt bovendien tot een afgrijselijke vorm van urbanisatie in en om de steden. Maar dat is een ander verhaal, huh ?…

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.