Search
menu
Search

Woningprijzen Middellandse Zeekust stijgen sneller dan in de rest van Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Woningprijzen Middellandse Zeekust stijgen sneller dan in de rest van Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Voor het eerst sinds 2014 zijn de woningprijzen in de regio’s langs de Middellandse Zee sneller aan het stijgen dan in de rest van Spanje en met name meer dan in de grote steden. Gemiddeld zijn de woningprijzen in Spanje het afgelopen jaar 6,8% hoger geworden terwijl dat langs de Middellandse Zeekust 10,1% was volgens een rapport van Tinsa.

Ondanks de stijgingen sinds 2016 zijn de verkoopprijzen voor woningen nog steeds 34,1% lager dan in 2007, net voor de crisis.

Volgens de informatie van een onderzoek van Tinsa (PDF) zijn de prijzen voor woningen langs de Middellandse Zeekust sneller gestegen dan die van woningen in de grote steden zoals Madrid, Barcelona en Valencia. Sinds het minimum in 2015 zijn de woningprijzen langs de Middellandse Zee 19,2% hoger geworden.

Slechts in de provinciale hoofdsteden en grote steden zijn de prijzen sinds 2015 met gemiddeld 23% gestegen. Gemiddeld was de stijging voor heel Spanje 9% terwijl de stijging in de plattelandsdorpen slechts 1,5% was de afgelopen drie jaar.

Sinds de maximale woningprijzen die genoteerd werden voor de economische crisis, zijn de woningprijzen nog steeds 34,1% lager. In de grote steden en langs de Middellandse Zeekust is dat 40% en op de Balearen en Canarische Eilanden is dat gemiddeld 20% lager.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?