Ontinyent wil huizen afbreken om rivier meer ruimte te geven

Ontinyent wil huizen afbreken om rivier meer ruimte te geven
Beeld: Twitter

Ontinyent wil huizen afbreken om rivier meer ruimte te geven

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Als het aan de burgemeester van de gemeente Ontinyent in de provincie Valencia ligt worden 40 woningen afgebroken om de rivier die jaar in jaar uit na overstromingen voor problemen zorgt de vrije ruimte te geven. Elke keer als het heftig regent zoals recent tijdens de storm Gloria treedt de rivier Clariano buiten haar oevers en staan de woningen blank.

In de wijk Canterería zijn zo’n 40 woningen die elke keer getroffen worden door het stijgende water en de gemeente wil van deze problemen af, niet alleen voor de gemeente maar ook voor de inwoners, de ellende die ze elke keer hebben en de veiligheid van de inwoners. 

In feite zijn de woningen in de Canterería wijk gebouwd op een plaats waar vroeger de rivier het hevig stromende water naartoe leidde en die natuurlijke loop van de rivier wil de gemeente herstellen. Zo denkt de gemeente Ontinyent erover om op de plaats van de woningen een park aan te leggen dat tegen een overstroming kan en dat zonder problemen blank kan staan.

Van de 40 woningen zijn er 35 waarvan de inwoners aangeven dat ze akkoord gaan met het plan van de gemeente en bereid zijn hun woningen te verkopen om daarna te verhuizen. De inwoners van 5 woningen willen (nog) niet weg omdat ze het niet eens zijn met de prijs die de gemeente wil betalen voor de woningen. Voor het plan heeft de gemeente 2 miljoen euro ter beschikking.

Ga naar de inhoud