Slechts een Spaanse notering op de lijst van European Best Destinations

Slechts een Spaanse notering op de lijst van European Best Destinations
Beeld: Pixabay

Slechts een Spaanse notering op de lijst van European Best Destinations

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De website European Best Destinations heeft de top 15 van beste Europese bestemmingen om in 2020 te bezoeken gepubliceerd. In deze ‘Best in Europe’ lijst komt slechts een Spaanse vermelding voor, op plaats 15. Daar staat het eiland Menorca, wellicht het minst toeristische of in ieder geval het minst bekende van de Balearen (en dat moet ook zo blijven vinden de personen die Menorca al kennen).

Meer dan 600.000 deelnemers hebben aan de 11e editie meegedaan om de beste Europese bestemmingen te kiezen. Uit alle inzendingen heeft de website European Best Destinations een top 15 samen kunnen stellen waar dit jaar slechts één Spaanse bestemming op staat.

De top 15 wordt aangevoerd door het Franse dorp Colmar (1) met 179.723 stemmen gevolgd door Athene (2) in Griekenland met 104.639 stemmen, Tbilisi (3) in Georgië met 86.627 stemmen, Wenen (4) in Oostenrijk met 52.621 stemmen en om de top vijf aan te vullen Cascais (5) in Portugal met 34.263 stemmen. Klik HIER voor de hele lijst.

15. Menorca

Spanje heeft dit jaar maar een vermelding en dat is het Balearen eiland Menorca, op plaats 15 met 3.424 stemmen (niet te vergelijken dus met de nummer een op de lijst). Volgens de website is Menorca ideaal voor de natuur, stranden, vogels kijken, snorkelen, cultuur, geschiedenis, gastronomie en om met gezinnen te bezoeken.

Menorca is het ‘ongerepte’ eiland van de Balearen waar trekvogels en dolfijnen meer welkom zijn dan grote hotelgroepen. Dit eiland is een UNESCO-beschermd biosfeerreservaat. Het is een ideale bestemming voor een verblijf in de buitenlucht, om te ontspannen, sublieme landschappen te ontdekken en nieuwe energie op te doen.

Menorca is niet erg groot (1 uur met de auto van het ene eind naar het andere), maar je kunt ervoor kiezen om in beide delen van het eiland (Ciutadella en Mahon) te blijven om niets van dit fantastische eiland te missen. Het is geschikt voor wandelaars, liefhebbers van oude monumenten en degenen die gewoon op de stranden willen liggen of de zeebodem willen bewonderen (vergeet je duikbril en snorkel niet!). 

Bezoek Ciutadella, een van de mooiste steden op het eiland; Macarella Beach, gerangschikt onder de mooiste stranden van Europa is zeker een bezoek waard (kom ’s morgens vroeg in het hoogseizoen) of maak een wandeling naar Ferreries of Fornells (met zijn kleine jachthaven). Menorca is een perfecte bestemming voor een vakantie voor twee of een gezin. Als je in de lente of herfst reist, betaal je minder voor een rustige vakantie want dan is het nog niet zo druk.

MENING: Ken jij Menorca en ben je het eens met deze notering in de top 15?

Ga naar de inhoud