Dierenarts en fokker in Granada gearresteerd voor doorknippen stembanden honden

Dierenarts en fokker in Granada gearresteerd voor doorknippen stembanden honden
Beeld: Guardia Civil

Dierenarts en fokker in Granada gearresteerd voor doorknippen stembanden honden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – De Guardia Civil heeft in Granada een dierenarts en een fokker gearresteerd voor het doorknippen van de stembanden van tenminste 10 honden. Het gaat om een fokker die de leiding had over een hondenkennel in de gemeente Santa Fe, op circa 14 km van Granada stad en een dierenarts die daarbij hielp.

Bij de politieactie die de naam ‘Taciturno’ heeft gekregen hebben agenten van de Guardia Civil naast de twee gearresteerde verdachten ook 479 honden van verschillende rassen aangetroffen. 

Deze politieoperatie begon al op 10 november 2020 toen agenten van de Servicio de Protección de la Naturaleza (SEPRONA) op de hoogte kwamen van de illegale handel in honden en dierenmishandeling. Dat gebeurde bij een andere politieactie waarbij een illegale fokker werd gearresteerd waar ook stembanden van diverse honden waren doorgeknipt.

Bij die politieactie werden 98 honden gered, hoofdzakelijk Poedels, Pomeranians, Chihuahua, Maltese Bichon en Spitz honden. Deze honden leken in goede gezondheid en zagen er verzorgd uit maar diverse honden hadden geen blafgeluid omdat de stembanden waren doorgeknipt.

Uiteindelijk is de politie verder gegaan met het onderzoek en stuitte men op de andere fokker en dierenarts die dus nu zijn gearriveerd. Van de 479 honden die de agenten aantroffen zijn er tenminste 10 waarvan de stembanden zijn doorgeknipt. Om dit te doen is een anesthesie nodig en zo kwam men achter de dierenarts die hielp bij deze operatie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.