Dierenarts en fokker in Granada gearresteerd voor doorknippen stembanden honden

Dierenarts en fokker in Granada gearresteerd voor doorknippen stembanden honden
Beeld: Guardia Civil

Dierenarts en fokker in Granada gearresteerd voor doorknippen stembanden honden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – De Guardia Civil heeft in Granada een dierenarts en een fokker gearresteerd voor het doorknippen van de stembanden van tenminste 10 honden. Het gaat om een fokker die de leiding had over een hondenkennel in de gemeente Santa Fe, op circa 14 km van Granada stad en een dierenarts die daarbij hielp.

Bij de politieactie die de naam ‘Taciturno’ heeft gekregen hebben agenten van de Guardia Civil naast de twee gearresteerde verdachten ook 479 honden van verschillende rassen aangetroffen. 

Deze politieoperatie begon al op 10 november 2020 toen agenten van de Servicio de Protección de la Naturaleza (SEPRONA) op de hoogte kwamen van de illegale handel in honden en dierenmishandeling. Dat gebeurde bij een andere politieactie waarbij een illegale fokker werd gearresteerd waar ook stembanden van diverse honden waren doorgeknipt.

Bij die politieactie werden 98 honden gered, hoofdzakelijk Poedels, Pomeranians, Chihuahua, Maltese Bichon en Spitz honden. Deze honden leken in goede gezondheid en zagen er verzorgd uit maar diverse honden hadden geen blafgeluid omdat de stembanden waren doorgeknipt.

Uiteindelijk is de politie verder gegaan met het onderzoek en stuitte men op de andere fokker en dierenarts die dus nu zijn gearriveerd. Van de 479 honden die de agenten aantroffen zijn er tenminste 10 waarvan de stembanden zijn doorgeknipt. Om dit te doen is een anesthesie nodig en zo kwam men achter de dierenarts die hielp bij deze operatie.

Ga naar de inhoud