Russische fooddiscounter MERE wil 100 supermarkten openen in Spanje

Russische fooddiscounter MERE wil 100 supermarkten openen in Spanje
Beeld: Merespain

Russische fooddiscounter MERE wil 100 supermarkten openen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De harddiscounter uit Rusland MERE wil Spanje veroveren en is van plan om minstens honderd winkels te openen de komende vier jaar. MERE heeft reeds winkels in Litouwen, Polen en Wit-Rusland en in 2020 werden er ook drie winkels geopend in Duitsland. Nu wil MERE in Spanje de strijd aangaan met andere discounters zoals Aldi en Lidl.

MERE is een van die supermarktketens die korting en goedkoop uitstraalt. Dat is niet alleen te merken in de prijzen van de producten die tussen de 10% en 20% lager moeten zijn dan die van de directe concurrentie, maar dat uit zich ook in de aankleding van de lokalen, de kleuren, de wijze waarop men de artikelen presenteert en het personeel.

Dat betekent grote schappen met de producten die niet op planken liggen maar in dozen en op pallets worden aangeboden, zoals dat er vroeger ook uitzag in de Aldi en Lidl. MERE is een zogenaamde Harddiscounter of fooddiscounter en richt zich op een heel ander publiek dan bijvoorbeeld de Mercadona of Carrefour.

Volgens het moederbedrijf Svetofor van MERE is Spanje klaar voor de eerste winkels van de Russische supermarktketen waarmee ze eigenlijk direct de strijd willen aangaan met de Aldi en Lidl. Maar deze twee Duitse ketens hebben jarenlange ervaring in Spanje en zijn alweer een stapje verder en luxer dan enkele jaren geleden.

De MERE winkels moeten als eerste geopend worden in de autonome regio’s Madrid, Murcia, Valencia regio, Catalonië en Andalusië waar ze zich niet alleen zullen richten op de Russen die daar wonen maar ook op de Spaanse klanten. Er is in ieder geval al een Spaanse website gemaakt met meer informatie. De eerste MERE vestiging moet volgens de eigen Facebookpagina in Madrid ciudad Parla geopend worden in april 2021.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.