Russische fooddiscounter MERE wil 100 supermarkten openen in Spanje

Russische fooddiscounter MERE wil 100 supermarkten openen in Spanje
Beeld: Merespain

Russische fooddiscounter MERE wil 100 supermarkten openen in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De harddiscounter uit Rusland MERE wil Spanje veroveren en is van plan om minstens honderd winkels te openen de komende vier jaar. MERE heeft reeds winkels in Litouwen, Polen en Wit-Rusland en in 2020 werden er ook drie winkels geopend in Duitsland. Nu wil MERE in Spanje de strijd aangaan met andere discounters zoals Aldi en Lidl.

MERE is een van die supermarktketens die korting en goedkoop uitstraalt. Dat is niet alleen te merken in de prijzen van de producten die tussen de 10% en 20% lager moeten zijn dan die van de directe concurrentie, maar dat uit zich ook in de aankleding van de lokalen, de kleuren, de wijze waarop men de artikelen presenteert en het personeel.

Dat betekent grote schappen met de producten die niet op planken liggen maar in dozen en op pallets worden aangeboden, zoals dat er vroeger ook uitzag in de Aldi en Lidl. MERE is een zogenaamde Harddiscounter of fooddiscounter en richt zich op een heel ander publiek dan bijvoorbeeld de Mercadona of Carrefour.

Volgens het moederbedrijf Svetofor van MERE is Spanje klaar voor de eerste winkels van de Russische supermarktketen waarmee ze eigenlijk direct de strijd willen aangaan met de Aldi en Lidl. Maar deze twee Duitse ketens hebben jarenlange ervaring in Spanje en zijn alweer een stapje verder en luxer dan enkele jaren geleden.

De MERE winkels moeten als eerste geopend worden in de autonome regio’s Madrid, Murcia, Valencia regio, Catalonië en Andalusië waar ze zich niet alleen zullen richten op de Russen die daar wonen maar ook op de Spaanse klanten. Er is in ieder geval al een Spaanse website gemaakt met meer informatie. De eerste MERE vestiging moet volgens de eigen Facebookpagina in Madrid ciudad Parla geopend worden in april 2021.

Ga naar de inhoud