10x romantische dorpen om met Valentijnsdag te bezoeken in Spanje (deel 1)

10x romantische dorpen om met Valentijnsdag te bezoeken in Spanje (deel 1)
Beeld: Canva

10x romantische dorpen om met Valentijnsdag te bezoeken in Spanje (deel 1)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Als je met Valentijnsdag (of elke dag van het jaar) je partner wilt verrassen met een romantische reis, bezoek dan eens een van deze 10x romantische dorpen in Spanje. Hand in hand door de smalle straten wandelen van deze oude dorpen en de historische centra bezoeken om daar op een pleintje één glas sangría met twee rietjes te drinken dat is pas ‘romantico’.

Hieronder een overzicht van 10x dorpen die al bekend zijn en in de zomermaanden overspoeld worden door toeristen, maar tegelijkertijd zijn het ook erg romantische plaatsen om te bezoeken. Uiteraard is Valentijnsdag dé dag om dat te doen, maar eigenlijk zijn deze dorpen het hele jaar door leuk om te bezoeken. Dit is onze top 10, deel 1.

ronda 2
Beeld: Canva

1. Ronda (Andalusië)

Ronda is een historisch dorp in Andalusië met een indrukwekkende brug die twee delen van de stad met elkaar verbindt, een ideale plaats om romantische selfies te maken. Het dorp is omringd door de bergen en heeft een adembenemend uitzicht over de omgeving. Bezoek de beroemde arena van Ronda en geniet samen van een wandeling door de smalle steegjes van het dorp.

mijas
Beeld: 123rf

2. Mijas-pueblo (Andalusië)

Mijas (pueblo) is een charmant dorp aan de Costa del Sol. Het is bekend om zijn wit geschilderde huizen en prachtige uitzicht op de zee. Bezoek het historische centrum van Mijas-pueblo en geniet samen van een wandeling door de smalle straatjes terwijl je op elke hoek weer een andere mooie foto kunt maken. 

cadaques 1
Beeld: Canva

3. Cadaqués (Catalonië)

Cadaqués is een pittoresk dorp aan de Costa Brava bekend om zijn prachtige uitzicht en kunstenaarsgemeenschap. Het dorp is omringd door de bergen en heeft een adembenemend uitzicht over de zee. Bezoek samen het Casa Museu Salvador Dalí en geniet van een wandeling door het dorp.

besalu
Beeld: Canva & Freepik

4. Besalú (Catalonië)

Het oude middeleeuwse dorp Besalú is gelegen in de provincie Girona en is vooral bekend vanwege de prachtige brug die als toegang tot het dorp dient. Maar het wandelen door het dorp is een hele beleving en er is genoeg te doen en te zien om te genieten van de middeleeuwse gebouwen etc. 

frigiliana
Beeld: Canva

5. Frigiliana (Andalusië)

Het witte dorp Frigiliana is volgens velen een van de mooiste witte dorpen van Andalusië. Het idyllische en typische Andalusische dorp gelegen ten noorden van de moderne kustplaats Nerja, is een van die dorpen waar de romantiek geademd wordt. Het dorp ligt op een steenworp afstand van de kust maar tegelijkertijd midden in de natuur met de Sierra de Almijara op de achtergrond. Slenteren door de vele leuke straatjes met uitkijkjes en vergezichten is werkelijk waar een beleving.

peniscola 1
Beeld: Canva

6. Peñíscola (Valencia regio)

De kustplaats Peñíscola is een van de bekendste en misschien ook leukste plaatsen aan de Costa del Azahar (Castellón). De gemeente is onder te verdelen in het nieuw gebouwde deel waar de grote hotels te vinden zijn, de wandelpromenade en de bekendste stranden en het oude deel gebouwd op een schiereiland met een kasteel, het oude dorp en het gezellige centrum dat meer lijkt op een typisch Arabisch dorpje uit Andalusië. De oude stad was de thuisbasis van tegenpaus Benedictus XIII die hier in 1411 zetelde. Op de rots, met een top van 64 meter boven zeeniveau, staat de 14e-eeuwse burcht waar omheen de oude stad werd gebouwd.

albarracin
Beeld: Canva & Freepik

7. Albarracín (Aragón)

Gelegen in het hart van de Sierra de Albarracín ligt het dorp met dezelfde naam. Albarracín ligt in de provincie Teruel in de autonome regio Aragón. De route naar dit midden in een natuurgebied gelegen rood gekleurde dorp is prachtig, maar wandelen door het dorp is helemaal een geweldige ervaring.

alquezar
Beeld: Canva

8. Alquézar (Aragón)

Gelegen in de Sierra de Guara in de provincie Huesca met op de achtergrond de Aragonese Pyreneeën, ligt het oude dorp Alquézar. Struin door het oude centrum en zoek je weg door het labyrint van smalle steegjes en romantische pleintjes. Wil je actief zijn, loop dan de ‘Ruta de las pasarelas’, een wandelpad door de kloof die gevormd werd door de rivier. Deze route (helm verplicht) is ongeveer 1 uur en 30 minuten lang en makkelijk te doen voor iedereen.

potes 1
Beeld: Canva

9. Potes (Cantabrië)

Potes is een historisch dorp in Cantabrië bekend om zijn authentieke sfeer en prachtige omgeving. Het dorp is omringd door de bergen en heeft een uniek uitzicht. Bezoek samen het historische kasteel van Potes en wandel door de smalle steegjes en het traditionele centrum van het dorp.

Valldemossa
Beeld: Canva

10. Valldemossa (Balearen)

Gelegen in een prachtige groene vallei ligt een van de mooiste bergdorpen van het eiland Mallorca. De kleuren, de oude huizen, de stenen straten en natuurlijk Chopin die hier gewoond heeft. Valldemossa wordt in de zomermaanden overspoeld door toeristen, maar in februari is het er relatief rustig (en prachtig met de bloeiende amandelbomen).

Er zijn vele prachtige dorpen in Spanje die perfect zijn voor een romantische Valentijnsdag. Of je nu op zoek bent naar historische bezienswaardigheden, prachtige omgevingen of sfeervolle straatjes, Spanje heeft voor ieder wat wils. Bewonder samen de schoonheid van het land en geniet van een onvergetelijke Valentijnsdag.

Ga naar de inhoud