De politie bevrijdt een hond die tien jaar aan een ketting was vastgebonden op Mallorca

De politie bevrijdt een hond die tien jaar aan een ketting was vastgebonden op Mallorca
Beeld: @policiadepalma / twitter

De politie bevrijdt een hond die tien jaar aan een ketting was vastgebonden op Mallorca

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Tom, een tienjarige hond van gemengd ras, werd op 3 januari bevrijd door de plaatselijke politie van de stad Palma op Mallorca. Hij was tien jaar vastgebonden aan een ketting op een boerderij in de omgeving van Son Anglada. Volgens de lokale krant Diario de Mallorca heeft de hond sinds dat hij vier maanden oud was in een kleine ruimte van vier vierkante meter geleefd.

Volgens de politie zijn de agenten in actie gekomen omdat ze ontdekten dat het dier niet in optimale omstandigheden leefde en zijn gezondheidstoestand slecht was. Daarnaast is het op veel plaatsen in Spanje verboden om een hond aan een ketting te leggen gedurende een lange periode.

De agenten bevestigden dat de eigenaar van de hond toegaf dat hij het dier niet op de juiste manier had behandeld. Als gevolg hiervan opende de politie een dossier van de zaak omdat er een sanctie voor dierenmishandeling kon worden opgelegd.

De politie heeft benadrukt dat het reglement bepaalt dat honden los moeten lopen om dagelijks in beweging te zijn. De eigenaar van deze hond voldeed niet aan het reglement waarop, na toestemming van de man, werd besloten om Tom te bevrijden uit zijn benarde en ongezonde positie. Tom is overgebracht naar het asiel Son Reus, waar hij in kooi 51 verblijft in afwachting van adoptie. Weliswaar is Tom daar ook weer tijdelijk opgesloten, maar hij ligt niet meer aan de ketting en kan dagelijks los lopen.

Ga naar de inhoud