Storm Isaack trekt over Spanje met lage temperaturen, regen en sneeuw

Storm Isaack trekt over Spanje met lage temperaturen, regen en sneeuw
Beeld: Canva

Storm Isaack trekt over Spanje met lage temperaturen, regen en sneeuw

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Na enkele dagen mooi en droog weer lijkt het erop dat dit gaat veranderen met de komst van storm (borrasca) Isaack. Deze gaat gepaard met een continentale polaire luchtmassa die zich boven de Middellandse Zee heeft gevormd waardoor de temperaturen op veel plaatsen zullen dalen terwijl het ook kan regenen en sneeuwen op meerdere plaatsen in het noordoosten, oosten en zuidoosten van het vasteland en op de Balearen eilanden, zo meldt de Spaanse weerdienst AEMET.

Weliswaar dalen de temperaturen overdag op veel plaatsen, er wordt zeker niet gesproken over een koudegolf omdat de verschillen niet zo bruusk zullen zijn als eerder dit jaar. Er kan wel sprake zijn van een overvloedige regenval terwijl in andere gebieden de sneeuw merkbaar zal zijn.

Omdat Isaack gevormd is boven de Middellandse Zee zullen de Balearen eilanden, in het bijzonder Mallorca en Menorca, te maken krijgen met regenval en lagere temperaturen, net zoals Catalonië, het noorden van de provincie Castellón en het oostelijke deel van de provincie Teruel. Dat wil niet zeggen dat andere gebieden langs de Middellandse Zeekust, zoals in de provincies Murcia, Almería, Granada en Málaga, geen verandering in het weer zullen merken.

Vanwege de lagere temperaturen komt ook de sneeuwgrens in de provincies Tarragona, Castellón en Teruel lager te liggen rond de 300 tot 900 meter. Daardoor zou het kunnen sneeuwen in het binnenland van de Costa Dorada en Costa de Azahar. De Middellandse Zee zal ook erg ruw zijn met hoge golven vanwege de wind terwijl het op andere plaatsen kan regenen.

Ga naar de inhoud