Verboden met elektrische steps het openbaar vervoer in Catalonië te gebruiken

Verboden met elektrische steps het openbaar vervoer in Catalonië te gebruiken
Beeld: Canva

Verboden met elektrische steps het openbaar vervoer in Catalonië te gebruiken

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Sinds 1 februari is het in Barcelona, Tarragona, Girona en Lleida verboden om met de bus, tram, metro of trein te reizen met een elektrische step. Volgens de gemeente Barcelona is dat vanwege veiligheidsredenen zoals explosie en ontvlambaarheid als gevolg van overbelasting van de batterijen van dit type voertuig. Het gaat om een preventieve en tijdelijke maatregel die zes maanden geldt.

Het verbod om gebruik te maken van het openbaar vervoer in Catalonië geldt alleen voor elektrische steps en eenwielers, terwijl toegang tot het openbaar vervoer is toegestaan ​​voor elektrische fietsen en andere persoonlijke mobiliteitsvoertuigen (VMP). Elektrische steps die snelheden van meer dan 25 km/uur kunnen halen worden niet beschouwd als een VMP maar als bromfietsen.

Het verbod geldt voor al het openbaar vervoer dat afhankelijk is van de Catalaanse overheid Generalitat de Catalunya (Rodalies, FGC, streekbussen), de AMB (Metro en Metropolitan Bus) en de TRAM. Het geldt voor zowel dag- als nachtritten. Het verbod geldt voor de stad en provincie Barcelona, de stad en provincie Girona, de stad en provincie Tarragona en de stad en provincie Lleida.

Het verbod geldt sinds 1 februari 2023 voor zes maanden, een periode waarin nieuwe regels worden opgesteld voor het gebruik van dit soort persoonlijke mobiliteitsvoertuigen in het openbaar vervoer in Catalonië. Er gelden boetes van 200 euro bij eventuele overtreding van het verbod. In Barcelona wordt de gebruikers van elektrische scooters aangeraden voor de reis met het openbaar vervoer hun voertuig te parkeren in de Bicibox.

Cover Facebook
Ga naar de inhoud