skip to Main Content
Het einde van de Airbus A380 heeft ook effect in Spanje
Pixabay

Het einde van de Airbus A380 heeft ook effect in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Airbus heeft een tijdje geleden aangekondigd de productie van het A380 vliegtuig in 2021 te stoppen omdat de verkopen tegenvallen. Airbus heeft in Spanje in verschillende fabrieken ongeveer 3.400 werknemers maar 400 tot 500 van hen werkten aan de A380 en zullen te maken krijgen met wijzigingen en wellicht ontslagen.

Airbus wil echter ontslagen voorkomen en kiest er liever voor om de arbeiders op andere projecten te plaatsen binnen het bedrijf maar op dit moment kunnen geen garanties worden gegeven. Vanwege het einde van de productie van de A380 zullen zo’n 3.000 tot 3.500 arbeiders in diverse landen de komende drie jaar een andere baan krijgen of ontslagen worden.

In Spanje werken ongeveer 3.400 mensen bij twee fabrieken, in Getafe (Madrid) en Puerto Real (Cádiz). In Getafe is men hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en maken van onderdelen van o.a. de A380 maar ook de A320, A350 XWB en A330.

In Puerto Real houdt men zich hoofdzakelijk bezig met de eindmontage en functioneel testen van de horizontale stabilisator op de A380 en worden daar zijvlakken van de horizontale stabilisator geproduceerd voor de A350 XWB en de A330 en liften voor de A320.

Bijna 3.500 medewerkers in de productie (1.300) en administratie (2.100) in diverse landen zoals Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië en Spanje zullen te maken krijgen met wijzigingen vanwege de productiestop van de A380.

In Spanje zal dit dus invloed hebben op zo’n 400 tot 500 personeelsleden terwijl dat in Frankrijk tot 1.200 arbeiders is, net zoals in Duitsland met rond de 1.100 arbeiders en in Groot Brittannië tussen de 500 en 600 personeelsleden.

Op dit moment moeten er nog zeventien A380 vliegtuigen worden geleverd aan diverse klanten waarna dit type vliegtuig niet meer gemaakt zal worden. De service en onderhoud van de reeds bestaande A380 vliegtuigen zal gewoon doorgaan.

De Airbus A380 is een passagiersvliegtuig van het Europese concern Airbus. Het widebody-vliegtuig heeft twee verdiepingen (vrachtruim niet meegeteld) en biedt plaats aan 853 passagiers. Bij een gemiddelde configuratie passen er 555 personen in. Het is het grootste luchtwaardige passagiersvliegtuig ter wereld; alleen het vrachtvliegtuig Antonov An-225 is groter.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Wat bijna niemand weet is dat de ontwikkeling van dit toestel 25 miljard euro heeft gekost. Geld dat gewoon weggegooid is en nooit terugverdient wordt! Dit zou ieder normaal bedrijf de kop kosten, maar uiteraard niet dit Franse prestige bedrijf, met een pan-Europees sausje. Een schande in mijn ogen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken