Ruzie om bewegwijzering op grens Catalonië met Aragón

Ruzie om bewegwijzering op grens Catalonië met Aragón
Beeld: La Vanguardia / ACN

Ruzie om bewegwijzering op grens Catalonië met Aragón

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – De regioregering van Aragón heeft voor ontevredenheid gezorgd bij de gemeente Arnes in de autonome regio Catalonië in het zuiden van Tarragona. Alles draait om een wegwijzer of bewegwijzering op de T-333 op de grens tussen Catalonië en Aragón.

De autoriteiten in Aragón plaatsten tot ieders verbazing in Arnes een wegwijzer op slechts enkele centimeters afstand van een ander verkeersbord dat geplaatst was door de gemeente Arnes in de Terra Alta regio van de provincie Tarragona.

Op het Catalaanse bord staat in het groen de T-333 weg met daaronder in zwart op wit Vall-De-Roures 10 en Morella 57. Dat bord staat net over de brug over de rio Algars in de gemeente Cretas (Aragón) en dat heeft de Generalitat in 2005 gedaan omdat zij de kosten voor rekening nemen van het onderhoud van de brug.

Het bord in het Catalaans staat dus op grondgebied van Aragón, ondanks dat het bord ‘Bienvenido a Aragón’ enkele meters verder staat. Na veel klachten van inwoners in Aragón in de regio hebben de autoriteiten in deze autonome regio besloten op slechts enkele centimeters voor het Catalaanse bord een nieuw verkeersbord te plaatsen met daarop de tekst in het Spaans (castellano).

Op het nieuwe bord staat nu in het geel A-231 te lezen en daaronder in zwart op wit Valderrobres 10, Alcañiz 43 en Monroyo 34. De plaatsing van de nieuwe bewegwijzering kwam als een verrassing bij de gemeente Arnes die niet veel later het Catalaanse bord heeft weggehaald. Men zal dit bord nu waarschijnlijk voor de brug plaatsen, op Catalaans grondgebied.

Hieronder is de ‘oude’ situatie te zien op Google Streetview.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.