Tenerife Walking Festival dit jaar van 12 tot en met 19 maart online

Tenerife Walking Festival dit jaar van 12 tot en met 19 maart online
Beeld: EDITIE 2019 / Turismo Tenerife

Tenerife Walking Festival dit jaar van 12 tot en met 19 maart online

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Van 12 tot 19 maart a.s. vindt de zesde editie plaats van het Tenerife Walking Festival (TWF). Het doel van het festival is het promoten van alle wandelmogelijkheden op het eiland en tegelijkertijd de bewustwording en het respect voor de natuur te vergroten. Dit internationaal georiënteerde wandelevenement vindt dit jaar vanwege de pandemie deels virtueel plaats. 

Natuurliefhebbers en wandelfanaten uit de hele wereld kunnen vanuit hun eigen huis deelnemen aan verschillende gratis online evenementen waar ze onder andere meer te weten komen over mooie en bijzondere wandelroutes op het Canarische eiland. Ideaal om inspiratie op te doen voor een toekomstige wandelvakantie naar Tenerife.

Wandelparadijs

Dat wandelen de populairste sportactiviteit is onder de bezoekers van Tenerife blijkt uit de cijfers; in 2019 wandelden zo’n 580.000 toeristen (10% van het totale aantal aankomsten) over een of meerdere paden die het eiland rijk is. 

Met name het Nationaal Park Teide en het Anaga Rural Park zijn plaatsen bij uitstek voor mooie, uitdagende wandelingen.

Online programma TWF

De openingsceremonie die plaatsvindt op 12 maart 17.00 uur Nederlandse tijd wordt live gestreamd via de officiële kanalen van Turismo de Tenerife en op het virtuele platform van het festival. 

Daarnaast vinden er van 15 tot en met 17 maart een aantal interessante webinars plaats, waar verschillende onderwerpen aan bod komen. Zo worden er een aantal langeafstandswandelingen besproken, zoals de spectaculaire Route 040, die Playa del Socorro verbindt met de Pico del Teide en daarmee de meest uitdagende route van Spanje is.  

Of er kan geluisterd worden naar een rondetafelgesprek over de toekomst van natuurtoerisme na covid-19 en welke rol wandelen daarin kan spelen; wat zijn de uitdagingen en waar liggen de kansen?

Virtueel wandelen

Om zo dicht mogelijk bij het ervaren van een echte wandeling op het eiland te komen is er ook de mogelijkheid virtuele wandelingen te maken over een drietal paden op het eiland. 

Via een speciale techniek kan de wandelaar delen van de routes recreëren en meer te weten komen over de kenmerken en de rijkdom van het gebied. Hike de circulaire route van, een vulkanische route met prachtige zonsondergangen. 

Vervolg je weg op de route Baracán -Teno Alto – Faro de Teno, een perfecte combinatie van larierbossen en zee. De derde route verbindt de herberg Montes de Anaga met het strand van. Een duizelingwekkende afdaling, met als hoogtepunt de terugkeer naar het strand van Las Teresitas per motorboot.  

Uitstootvrij

Het digitale aanbod wordt aangevuld met twee wandelroutes voor de lokale bevolking, waarbij wandelen gecombineerd wordt met specifieke acties voor educatie en milieuduurzaamheid. 

Dit past perfect in het DNA van het Tenerife Walking Festival. Al sinds het begin heeft de organisatie het ‘uitstootvrij zijn’ als een van zijn milieudoelstellingen vastgesteld. Elk jaar wordt een emissieberekening van bijvoorbeeld vervoer en elektriciteitsverbruik gemaakt om de effecten van het festival op het milieu compenseren, door bijvoorbeeld het planten van inheemse boomsoorten op het eiland en ervoor te zorgen dat de CO2-uitstoot bij toekomstige evenementen verminderd wordt.

Zowel particuliere wandelliefhebbers als reisprofessionals kunnen zich vanaf nu gratis inschrijven voor verschillende online onderdelen van het Tenerife Walking Festival via: www.tenerifewalkingfestival.com/en/twf-2021/

Meer over wandelen op Tenerife is hier te vinden: www.webtenerife.nl/wat-doen/natuur/wandelen

Over Tenerife

Tenerife is het grootste Canarische eiland en wordt gekenmerkt door en een unieke combinatie van natuur, cultuur en eindeloos veel mogelijkheden voor zowel activiteiten als ontspanning. 

Dankzij het fijne klimaat met warme winters en zachte zomers, is het eiland een perfecte vakantiebestemming voor jong en oud. Er kan het gehele jaar door worden genoten van adembenemend natuurschoon, heerlijke stranden, gevarieerde gastronomie, avontuur, sport en wellness. 

Of het nu gaat om het verkennen van het unieke landschap in het door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen Nationaal Park El Teide, een prachtige wandeling maken in natuurpark Anaga, eten in een van de vijf Michelinster restaurants, het bezoeken van de hoofdstad Santa Cruz of het nabijgelegen San Cristóbal de La Laguna of het ultiem relaxen op een van de heerlijke stranden in het zuiden van het eiland, er is voor ieder wat wils op Tenerife. Daarnaast biedt Tenerife accommodaties voor alle soorten reizigers; van unieke boutique hotels, accommodaties op het platteland tot aan luxe vijfsterrenhotels.

Ga naar de inhoud