Te koop dorpje met kerk in de provincie Pamplona nabij de Camino de Santiago

Te koop dorpje met kerk in de provincie Pamplona nabij de Camino de Santiago
Beeld: Idealista.es

Te koop dorpje met kerk in de provincie Pamplona nabij de Camino de Santiago

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PAMPLONA – Wil je een uniek complex met een handvol huizen en een eigen kerk om middenin de natuur een toeristisch project te starten? Dan is dit jouw kans. Op de woningwebsite Idealista.es staat opnieuw een unieke aanbieding van een dorp met kerk in de provincie Pamplona (Navarra), met als enige nadeel de prijs van 1,6 miljoen euro.

Het dorp of cluster van gebouwen is gelegen in de Esteribar-vallei, 25 minuten van de beroemde stad Pamplona. Het gaat om het dorp Zai dat na het dorp Larrasoaña aan de rechterkant van de N-135 weg, tussen de dorpen Setoain en Errea te vinden is. Het gaat om een complex van ongeveer 300 ha met bergen, bossen en weiden. Het ligt zeer dicht bij de Camino de Santiago.

Nu is Zai een onbewoond dorp waarvan de meeste gebouwen ruïnes zijn zoals de kerk en diverse verwoeste gebouwen. In vroegere tijden hebben er gedurende eeuwen mensen gewoond waardoor sommige gebouwen honderden jaren oud zijn. De kerk van Zai behoorde toe aan de collegiale kerk van het beroemde Roncesvalles. 

Er zijn naast de kerk twee prachtige gebouwen en andere kleine magazijnen/schuren die echter wel compleet gerestaureerd moeten worden. Het dorpje heeft een eigen waterbron maar geen elektriciteit. Zai bevindt zich in een mooie natuurlijke omgeving met diverse wandelroutes en dus niet ver weg van de Camino de Santiago, het pelgrimspad naar Santiago de Compostela in Galicië. KLIK HIER voor meer informatie en foto’s.

Ga naar de inhoud