Search
menu
Search

Huisvrouw krijgt 200.000 euro achterstallig ‘loon’ uitgekeerd

Huisvrouw krijgt 200.000 euro achterstallig ‘loon’ uitgekeerd
Beeld: Canva

Huisvrouw krijgt 200.000 euro achterstallig ‘loon’ uitgekeerd

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – In Vélez-Málaga heeft de rechtbank bepaald dat een vrouw het recht heeft om een vergoeding te ontvangen van haar ex-echtgenoot ter waarde van 204.624,86 euro. Dit als vergoeding voor het huishoudelijk werk en de zorg voor het gezin tijdens het huwelijk, ondanks het regime van scheiding van goederen dat van kracht was.

Het vonnis van de zaak waarin echtscheiding van het huwelijk en diverse maatregelen, waaronder een compensatie voor huishoudelijk werk, werden geëist, vermeldt dat de vrouw tijdens het huwelijk, onder het regime van scheiding van goederen, ‘exclusief’ alle huishoudelijke taken heeft uitgevoerd en heeft gezorgd voor de twee gemeenschappelijke dochters.

De vrouw werd ‘beroofd van elke mogelijke loopbaan door haar exclusieve toewijding aan het huishouden en het gezin’, terwijl de man ‘tijdens de huwelijksjaren zijn privévermogen heeft opgebouwd en enorm heeft verhoogd’, zonder dat dit heeft geleid tot een toename van haar eigen vermogen.

In dat specifieke deel van de eis werd het bedrag van de gevraagde vergoeding vastgesteld op basis van het geldende minimumloon (SMI) voor elk jaar sinds hun huwelijk in juni 1995, tot aan het jaar 2020 toen de scheiding plaatsvond.

De uitspraak is momenteel niet definitief en kan worden aangevochten. Het is vastgesteld dat de 48-jarige vrouw zich heeft toegewijd aan het zorgen voor het huishouden en de kinderen, ‘met alles wat daarbij komt kijken, inclusief het incidenteel bijdragen aan de familiezaken’ en het verrichten van af en toe schoonmaakwerk.

De advocaat van de vrouw heeft benadrukt dat dit vonnis vooral de erkenning betekent van het werk van alle vrouwen die in de schaduw staan en die ongetwijfeld een belangrijke persoonlijke, huwelijks- en gezinssteun bieden gedurende vele jaren van het huwelijk, zodat hun man niet alleen een gezin kan stichten, maar ook een carrière kan opbouwen en een vermogen kan opbouwen dat ze bij de scheiding niet kunnen delen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?