Search
menu
Search

Vanaf 20 maart nieuwe directe treinverbinding vanuit Málaga naar Caminito del Rey

Vanaf 20 maart nieuwe directe treinverbinding vanuit Málaga naar Caminito del Rey
Beeld: Diputación Provincial de Málaga / web

Vanaf 20 maart nieuwe directe treinverbinding vanuit Málaga naar Caminito del Rey

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Op 20 maart wordt de uitbreiding van de C2-treinlijn naar El Chorro in gebruik genomen om het wandelpad Caminito del Rey en de stad Málaga te verbinden. Dit werd aangekondigd door de burgemeester van Álora, Francisco Martínez, tijdens de presentatie van ‘Málaga Adentro Guadalhorce’ in het toeristische complex La Garganta de El Chorro. Op dit moment gaat de C2-lijn niet verder dan het station van Álora. 

Tijdens de bijeenkomst ‘Málaga Adentro’ heeft de provinciale overheid van Málaga benadrukt dat de Caminito del Rey meer dan 300.000 bezoekers per jaar heeft, waarvan 60% uit het buitenland komt. Daaronder ook veel Nederlander en Belgen die dus vanaf 20 maart vanuit Málaga stad rechtstreeks met de trein naar El Chorro kunnen reizen. 

Op maandag 20 maart worden twee retour verbindingen van de C2-treinlijn toegevoegd aan de huidige Media Distancia-diensten (die stops hebben bij het station van El Chorro voor de reis Málaga-Sevilla). Vanaf die datum zijn er op elke werkdag in totaal vijf treinen die rijden van Málaga naar El Chorro en zes treinen van El Chorro naar Málaga.

De C2-lijn van Cercanías Málaga loopt over een afstand van 38 km door de vallei van de rivier Guadalhorce tussen Málaga en Álora. Tijdens de reis doorkruist de trein de gemeenten Málaga (5 stations), Cártama (2 stations), Pizarra (1 station) en Álora (1 station). Daar komt vanaf 20 maart dus een verlenging bij naar het station El Chorro (1 station) bij de Caminito del Rey.

Deze treinlijn begint bij het station Málaga-Centro-Alameda, gelegen in het centrum van Málaga. Het volgende station is Station Málaga-María Zambrano, het belangrijkste treinstation van de provinciehoofdstad en een stop voor treinen met een middellange en lange afstand, AVE hogesnelheidstrein, evenals een uitwisselingspunt met bussen en de metro van Málaga. De lijn gaat daarna richting het noorden door de vallei van de rivier Guadalhorce, gebruikmakend van de sporen van de conventionele spoorlijn Córdoba-Málaga tot Álora, waarbij noordelijke wijken van Málaga en de gemeenten Cártama en Pizarra worden doorkruist.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?