Alle huisdieren op de Balearen eilanden moeten een identificatiechip hebben

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Over enkele maanden zullen de identificatiechips die honden verplicht moeten hebben ook wettelijk verplicht worden voor alle huisdieren op de vier Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Daaronder bevinden zich dus ook katten, slangen, leguanen, fretten, konijnen, Vietnamese varkens en allerlei soorten huisdieren waarbij identificatiechips kunnen worden geïmplanteerd.

Als de wet er doorheen komt dan zal dat de eerste keer in heel Spanje zijn dat alle huisdieren dus niet alleen maar honden een “chip de identificación” ofwel een identificatiechip moeten hebben. Het doel van deze verplichte chips is de gezondheid en het welzijn van de huisdieren te garanderen en om daarnaast ook de identificatie van een dier makkelijker te maken in het geval als een dier gevonden wordt. Ook kunnen de instanties een beter beeld krijgen van het aantal en soort dieren wat op de eilanden woonachtig is.

Het aanbrengen van een identificatiechip zal verplicht zijn en het niet aanbrengen van deze chips kan boetes opleveren tussen de 600 en 3.000 euro voor kleine overtredingen tot 2,5 miljoen euro in het geval van zware misdrijven, aldus de “ley de sanidad animal” ofwel de diergezondheidswetgeving.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

9
Reageer op dit artikel

0 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.