skip to Main Content
Alle huisdieren op de Balearen eilanden moeten een identificatiechip hebben

Alle huisdieren op de Balearen eilanden moeten een identificatiechip hebben

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Over enkele maanden zullen de identificatiechips die honden verplicht moeten hebben ook wettelijk verplicht worden voor alle huisdieren op de vier Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Daaronder bevinden zich dus ook katten, slangen, leguanen, fretten, konijnen, Vietnamese varkens en allerlei soorten huisdieren waarbij identificatiechips kunnen worden geïmplanteerd.

Als de wet er doorheen komt dan zal dat de eerste keer in heel Spanje zijn dat alle huisdieren dus niet alleen maar honden een “chip de identificación” ofwel een identificatiechip moeten hebben. Het doel van deze verplichte chips is de gezondheid en het welzijn van de huisdieren te garanderen en om daarnaast ook de identificatie van een dier makkelijker te maken in het geval als een dier gevonden wordt. Ook kunnen de instanties een beter beeld krijgen van het aantal en soort dieren wat op de eilanden woonachtig is.

Het aanbrengen van een identificatiechip zal verplicht zijn en het niet aanbrengen van deze chips kan boetes opleveren tussen de 600 en 3.000 euro voor kleine overtredingen tot 2,5 miljoen euro in het geval van zware misdrijven, aldus de “ley de sanidad animal” ofwel de diergezondheidswetgeving.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Er staat ook: kunnen worden geïmplanteerd. Dat is wat moeilijk voor goudvissen en vogelspinnen….
  En dan ook maar hopen dat ze erbij vermelden dat ze ook moeten registreren, anders helpt het nog niks.

   1. Een vogelsoin met een chip, moet kunnen. Ik moet eens opzoeken wat in Spanje de wet zegt over paarden voor wat betreft deze chip, want ik weet het eigenlijk niet … is dat geen Europese verplichting ? Even checken dus !

   2. Shit zeg, ik heb 500 goudvissen in een grote tank, hoe moet ik nu weten welke al een chip heeft en welke niet, ze lijken allemaal op elkaar hahahaha.

    1. Juan 47, dat is helemaal niet erg.
     je ziet het vanzelf bij het bakken of grillen.
     die chips exploderen dan en kun je ze eruit nemen.
     Van de 500 hou je re dan een paar minder van over.

     1. Jozef man, toch mooi om te zien dat mensen soms ook mee kunnen doen me iets dat overduidelijk een grap was….dank je, mijn vertrouwen in de mensheid is weer iets betet geworden!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken