Alle huisdieren op de Balearen eilanden moeten een identificatiechip hebben

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

PALMA – Over enkele maanden zullen de identificatiechips die honden verplicht moeten hebben ook wettelijk verplicht worden voor alle huisdieren op de vier Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Daaronder bevinden zich dus ook katten, slangen, leguanen, fretten, konijnen, Vietnamese varkens en allerlei soorten huisdieren waarbij identificatiechips kunnen worden geïmplanteerd.

Als de wet er doorheen komt dan zal dat de eerste keer in heel Spanje zijn dat alle huisdieren dus niet alleen maar honden een “chip de identificación” ofwel een identificatiechip moeten hebben. Het doel van deze verplichte chips is de gezondheid en het welzijn van de huisdieren te garanderen en om daarnaast ook de identificatie van een dier makkelijker te maken in het geval als een dier gevonden wordt. Ook kunnen de instanties een beter beeld krijgen van het aantal en soort dieren wat op de eilanden woonachtig is.

Het aanbrengen van een identificatiechip zal verplicht zijn en het niet aanbrengen van deze chips kan boetes opleveren tussen de 600 en 3.000 euro voor kleine overtredingen tot 2,5 miljoen euro in het geval van zware misdrijven, aldus de “ley de sanidad animal” ofwel de diergezondheidswetgeving.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.