Het Nederlandse mini-supermarkt concept voor hotels Wundermart komt naar Spanje

Het Nederlandse mini-supermarkt concept voor hotels Wundermart komt naar Spanje
Beeld: Wundermart / Facebook

Het Nederlandse mini-supermarkt concept voor hotels Wundermart komt naar Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Wundermart werd opgericht door de Nederlanders Laurens de Kleine & Patrick Dekker en het idee erachter is om ongebruikte of lege ruimtes in hotels en kantoren om te toveren tot mini supermarkten. In feite is Wundermart een hotel-super bestaande uit kleine onbemande supermarkten met ‘late night snacks’, drankjes en kleine maaltijden.

Wundermart is al in diverse hotelketens zoals Marriott, Accor en Best Western te vinden maar het Nederlandse bedrijf met als hoofdkantoor Amsterdam wil nu ook Spanje gaan veroveren . In Nederland en Duitsland zijn 95 verkooppunten te vinden en in België is het bedrijf recent begonnen met 2 minisupers.

Mede vanwege de corona-crisis is het hotel-super concept dat ook in ziekenhuizen en tankstations te vinden is nu ook uitgebreid naar kantoorgebouwen. Wundermart is in feite een win-win situatie want niet alleen het bedrijf zelf verdient eraan, ook het hotel ziekenhuis of kantoorgebouw verdient mee door een ruimte beschikbaar te stellen.

Weliswaar dient men een startinvesteriung te doen van 25.000 voor de eigen minisuper maar daarna regelt Wundermart de inkoop, distributie en het technische deel van de minisuper. Bestellen en afrekenen gaat via een smartphone app en er komt dus geen kassa aan te pas.

Omdat bijvoorbeeld hoteleigenaren ook geld kunnen verdienen met de hotel-super, is het Wundermart concept een alternatief om een leegstaande ruimte financieel aantrekkelijk te maken door de installatie van een onbemande minisuper. Zeker nu het aantal gasten in hotels vanwege de corona-crisis drastisch is gedaald, zijn alle extra inkomsten en initiatieven welkom in Spanje.

Het Wundermart systeem lijkt een beetje op het in de wereldpers breed uitgemeten Amazon Go en Amazon Fresh supermarktconcept in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. 

De hotel-minisuper is volledig geautomatiseerd en de artikelen kunnen door hotelpersoneel in de schappen en koelingen geplaatst worden terwijl de klanten betalen en bestellen via de smartphone app.

Bezoek de website van Wundermart.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.