Rechstreekse regionale overheidssteun Andalusië voor horeca en midden- en kleinbedrijf

Rechstreekse regionale overheidssteun Andalusië voor horeca en midden- en kleinbedrijf

Rechstreekse regionale overheidssteun Andalusië voor horeca en midden- en kleinbedrijf

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Vanaf woensdag 7 april kunnen alle ondernemers in de ‘hostelería y comercio’ sector een rechstreekse financiële hulp of subsidie aanvragen om de verliezen tijdens de corona-crisis enigszins te kunnen bekostigen. Het gaat daarbij dus om de het midden- en kleinbedrijf, detailhandel, de ambachtelijk sector en de horeca.

Volgens de Consejería de Transformación Económica, Industria, Conocimiento y Universidades zullen circa 60.000 midden- en kleinbedrijven profijt hebben van deze rechstreekse regionale subsidie van 3.000 euro. Op deze manier kunnen ondernemers voorkomen dat hun bedrijf vanwege de corona-verliezen gesloten moet worden.

De subsidies zijn bedoeld om bedrijven liquiditeit te verschaffen en mogen worden gebruikt ter compensatie van de kosten die in de periode tussen 14 maart 2020 en 14 maart 2021 zijn gemaakt voor het verwerven van grondstoffen en voorraden, het betalen van huurprijzen, vaste lasten (water, elektriciteit, telefoon, gas) en personeelskosten.

In totaal is er door de Junta de Andalucía via het FEDER fonds 132,4 miljoen euro vrijgemaakt voor de rechstreekse financiële steun of subsidie. Om concreet te zijn gaat 79,2 miljoen euro naar de detailhandel (comercio minorista) en de ambachtelijke sector (artesania). De bars en restaurants (establecimientos de restauración) hebben in totaal 53,2 miljoen euro te verdelen.

Het aanvragen van deze rechstreekse financiële steun van 3.000 euro kan vanaf woensdag 7 april en gedurende 30 dagen. Daarna duurt het twee maanden voordat de steun bij de aanvragers terecht komt. Aanvragen kan HIER via de speciale website van de Junta de Andalucía.

Bedrijven die reeds gebruik hebben gemaakt van de 1.000 euro subsidue van de centrale regering zullen niet 3.000 maar 2.000 euro ontvangen.

Alleen officieel geregistreerde bedrijven en ondernemers (PYME) kunnen gebruik maken van deze eenmalige financiële steun. Men moet een ‘Pequeña y Mediana Empresa’ (PYME) zijn ofwel midden- en kleinbedrijf en niet meer dan 250 werknemers hebben met een omzet van niet meer dan 50.000 euro per jaar. 

De PYME’s moeten daarnaast voor 14 maart 2020 ingeschreven staan als bedrijf en op het moment van de aanvraag nog steeds ingeschreven staan in het register. Verder is het noodzaak dat de PYME’s een daling van tenminste 20% van de omzet hebben gehad in 2020 in vergelijking tot 2019.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.