Spaanse spoorwegen begint 2023-seizoen met luxe treinreizen

Spaanse spoorwegen begint 2023-seizoen met luxe treinreizen
Beeld: Renfe / web

Spaanse spoorwegen begint 2023-seizoen met luxe treinreizen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het nieuwe seizoen voor de luxe treinreizen van de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe begint op 8 april met dit jaar het 40-jarig jubileum van de Transcantábrico Gran Lujo en een nieuw imago voor de Al Andalus route die vanaf nu ook stopt/vertrekt in Málaga. Dit seizoen rijden de zeer luxe reizen in de stijl van de Oriënt Express op speciale trajecten: Al Andalus in Andalusië; de Transcantábrico Gran Lujo in Noord-Spanje; de Costa Verde Express in Noord-Spanje.

Het zijn zeer bijzondere reizen in oude gerestaureerde treinstellen die niets onderdoen voor de wereldberoemde Oriënt Express. Als gast aan boord van de ‘trenes turisticos’ van Renfe wordt je aan alle kanten verwend en slaap je in luxe compartimenten terwijl je kunt genieten van de gerechten gemaakt van traditionele producten aan boord of in zorgvuldig geselecteerde restaurants langs de route.

Al Andalus

De eerste treinreis van de Al Andalus trein in Andalusië vertrekt op 9 april. Er staan van deze treinreis 10 vertrekken gepland tot en met november en ze zijn meestal snel uitverkocht. De 7 dagen (6 nachten) durende reis van Al Andalus is alleen mogelijk in april, mei, juni, september, oktober en november. Je rijdt van Sevilla naar Jerez de la Frontera, Cádiz, Ronda, Granada, Baeza, Úbeda, Córdoba om te eindigen in Málaga. Het traject is ook andersom te boeken, van Málaga naar Sevilla. Voor de luxe reis ben je 4.700 euro per persoon kwijt voor een Gran Clase compartiment. Nieuw in 2023 is dat de trein eindigt of start in Málaga. Meer info KLIK HIER (Engels).

Transcantábrico Gran Lujo

De Al Andalus is wellicht de internationaal meest bekende luxe treinreis van Renfe maar er zijn er meer. Zoals de Transcantábrico Gran Lujo die vanaf 8 mei het traject rijdt tussen San Sebastian in Baskenland naar Santiago de Compostela in Galicië en alweer 40 jaar bestaat. Deze reis duurt 8 dagen (7 nachten) en is te boeken voor april, mei, juni, juli, september en oktober met in totaal 13 vertrekken. Je rijdt door Baskenland met bezoeken aan San Sebastian (startpunt), Bilbao en Carranza gevolgd door Cantabrië, Asturië en Galicië. Het traject is ook andersom te boeken, van Santiago de Compostela naar San Sebastian. De prijs per persoon is 7.500 euro voor een Suite Gran Lujo compartiment. Er is ook een MINI treinreis van 4 dagen/3 nachten voor 2.650 euro per persoon voor een Suite Gran Lujo compartiment. Meer info KLIK HIER (Engels).

Costa Verde Express

Voor het tweede jaar zal de Costa Verde Express rijden, een 6 daagse (5 nachten) luxe treinreis tussen Bilbao in Baskenland en Santiago de Compostela in Galicië. De reis gaat door de vier autonome regio’s die het zogenaamde Groene Spanje vormen, te weten Baskenland, Cantabrië, Asturië en Galicië. Deze reis is te maken in mei, juni, juli, september en oktober met in totaal 8 vertrekken of vice versa van Santiago de Compostela naar Bilbao met 8 vertrekken. De prijs voor deze reis is 4.000 euro per persoon met overnachting in een Suite Gran Clase compartiment. Er is ook een MINI treinreis van 4 dagen/3 nachten voor 1.800 euro per persoon voor een Suite Gran Lujo compartiment. Meer info KLIK HIER (Engels).

Ga naar de inhoud