De ultieme selfie bij de Sagrada Familia in Barcelona is verboden om risico’s te vermijden

De ultieme selfie bij de Sagrada Familia in Barcelona is verboden om risico's te vermijden
Beeld: via canva.com

De ultieme selfie bij de Sagrada Familia in Barcelona is verboden om risico’s te vermijden

In de wereld van sociale media is het maken van de perfecte foto een van de hoofddoelen voor veel toeristen. De klassieke selfie bij de Sagrada Familia in Barcelona werd vaak gemaakt vanaf de uitgang van een metrostation. Deze trend op TikTok en andere sociale media kanalen trok zoveel mensen aan dat de gemeente het uiteindelijk heeft moeten verbieden om risico’s te voorkomen. Zie voorbeelden onderaan dit artikel.

Transportes Metropolitanos de Barcelona heeft een waarschuwingsbord geplaatst om mensen te informeren over het verbod op het maken van selfies op de trappen van de metro-uitgang. De drukte en het risico op opstoppingen op de trappen hebben ertoe geleid dat bewakers mensen aanspreken wanneer ze deze trend proberen na te volgen.

Sociale media spelen een grote rol in het bepalen van gedragingen en trends. De drang om alles vast te leggen, heeft ervoor gezorgd dat veel mensen de perfecte plek zochten om de Sagrada Familia op de foto te zetten. De metro-uitgang bleek de ideale locatie, omdat deze rechtstreeks uitzicht biedt op de indrukwekkende façade van de basiliek.

Bij deze populaire selfie-locatie plaatsen toeristen hun smartphone op de trappen om vervolgens naar buiten te lopen, met de Sagrada Familia op de achtergrond. Dit leverde een indrukwekkende video-opname op, waarbij de basiliek plotseling in beeld kwam.

Om veiligheidsredenen en om opstoppingen te voorkomen, heeft de gemeente van Barcelona besloten deze activiteit te verbieden in de directe omgeving van de metro-uitgang. Het streven is nu om een alternatieve locatie te vinden waar toeristen veilig deze populaire selfie kunnen maken.

@tashofthetravel 🇪🇸 Sagrada Familia Metro Exit > #travel #travelling #fyp #europe #barcelona #sagradafamilia #sagradafamiliabarcelona #sagradafamiliametro ♬ оригінальний звук – julia
@giada.stirpe sagrada familia 🇪🇸 @Alice Lovise #metro #barcelona #sagradafamilia #fyp ♬ Pròxima estació – SantBoi_ball 2
@zuzia_bankiewicz the prettiest metro exit ever🫠 #barcelona #sagradafamilia #fypシ #dc #view ♬ original sound – driptunes
@litvinjulia_ Hola, Barcelona 🫶🏻 #traveltiktok #barcelonaspain #barcelona ♬ Beautiful Things – Benson Boone
Ga naar de inhoud