Facebook opent centrum tegen fake news in de Torre Glòries in Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

Facebook opent centrum tegen fake news in de Torre Glòries in Barcelona

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Nadat het Europees Agentschap voor Geneesmiddelen geen zin had in de emblematische Torre Glòries (Agbar) toren en daarvoor er ook al geen hotel geopend mocht worden van de gemeente, zal het oude kantoorgebouw van de Catalaanse watermaatschappij nieuwe huurders krijgen. Het sociale netwerk Facebook zal acht verdiepingen huren om daar 500 mensen aan het werk te zetten in de strijd tegen fake news.

Facebook opent in de door de Franse architect Jean Nouvel ontworpen door ledverlichting emblematische toren een afdeling van het Competence Call Center (CCC). Het Amerikaanse sociale medium heeft 9.000 m2 gehuurd gelegen op acht verdiepingen waar ongeveer 500 mensen zullen gaan werken, aldus de krant El País in Cinco Diás.

De bedoeling is dat de Facebook medewerkers in Barcelona, net zoals het CCC centrum in Duitsland de strijd aan zullen gaan met het fake news op het sociale platform en er een betere controle van de inhoud die geplaatst wordt op het meest gebruikte sociale netwerk ter wereld zal zijn.

Het is niet helemaal bekend of het nieuwe kantoor in Barcelona naast dat wat reeds in Duitsland werd geopend zal gaan functioneren of dat het Spaanse kantoor de werkzaamheden gaat overnemen van de Duitse collega’s.

De Torre Agbar werd in 2005 geopend en werd in opdracht van het Catalaanse waterbedrijf Aguas de Barcelona gebouwd. De toren is 144,4 meter hoog en telt 38 verdiepingen en heeft de vorm van een cilinder die vanaf de 26e verdieping overgaat in een koepel. De buitenwand is volledig bedekt met aluminium zonweringen. Overdag weerkaatsen deze het zonlicht en ‘s-nacht worden ze op sommige avonden door ledlampen verlicht.

De naam van deze toren is recent veranderd en is nu Torre Glòries en niet meer Torre Agbar.

Ga naar de inhoud