skip to Main Content
Minder verkeersdoden op Spaanse wegen in april
123rf

Minder verkeersdoden op Spaanse wegen in april

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – April is afgesloten met een historisch laag aantal dodelijke verkeersslachtoffers op de Spaanse wegen aldus de cijfers van de Spaanse verkeersdienst DGT. In de maand april overleden er 72 mensen op het wegdek wat het laagste aantal is in een aprilmaand sinds 1960 toen de DGT begin met het bijhouden van de statistieken.

In de maand april (waarin sprake was van de drukke Semana Santa) zijn er 72 personen om het leven gekomen op de Spaanse wegen. Dat zijn er 4 minder dan de 76 verkeersdoden in 2015 en 2018.

Gedurende het eerste kwartaal zijn er echter 324 personen om het leven gekomen bij verkeersongevallen, ongeveer hetzelfde aantal dan in 2015 (323) en 2013/2014 (325).

In januari dit jaar overleden er 74 personen op de Spaanse wegen terwijl dat in februari opliep naar 81 doden gevolgd door maart met 97 verkeersdoden op de Spaanse wegen.

2018 werd afgesloten met 1.180 verkeersdoden wat er 18 meer waren dan in 2017. Er raakten vorig jaar ook 4.515 personen gewond waarvan velen ernstig met gevolgen voor de rest van hun leven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. In de week van “Semana Santa” in april 2019 zijn er 27 dodelijke verkeersslachtoffers geweest. Dit zijn er 4 minder dan in 2018 en 7 minder dan in 2015.

  1. Dit bericht spreekt de voorgaande berichten van de DGT ook zwaar tegen ze wilden bij de laatste al extreme maatregelen gaan nemen terwijl dit helemaal niet nodig is zo blijkt maar weer uit het laatste nieuws. Je hebt altijd een slechte periode en daarna weer een goede periode dit is met alles zo maar tegenwoordig moeten er gelijk dingen gebeuren in een slechte periode die het volk zwaar lastig vallen of extra geld kosten. Men is voledig doorgedraaid.

   1. Nee hoor Fred, DGT zou volgens mij de Spaanse automobilisten best wel wat harder aan mogen pakken, door o.a. eens te kijken wat die autorijscholen allemaal uitspoken, gevaarlijke verkeers-situaties te onderzoeken en te veranderen zoals bijvoorbeeld die veel te grote 3-baans rotondes en vooral discipline bijbrengen voor iedereen die achter het stuur gaat zitten.
    Autorijden is deelnemen aan het verkeer.
    Niettemin een goeie prestatie van DGT, als je bedenkt dat de wegenbelasting in Spanje nog zo laag is….

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken