Minder verkeersdoden op Spaanse wegen in april

Minder verkeersdoden op Spaanse wegen in april
Beeld: 123rf

Minder verkeersdoden op Spaanse wegen in april

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – April is afgesloten met een historisch laag aantal dodelijke verkeersslachtoffers op de Spaanse wegen aldus de cijfers van de Spaanse verkeersdienst DGT. In de maand april overleden er 72 mensen op het wegdek wat het laagste aantal is in een aprilmaand sinds 1960 toen de DGT begin met het bijhouden van de statistieken.

In de maand april (waarin sprake was van de drukke Semana Santa) zijn er 72 personen om het leven gekomen op de Spaanse wegen. Dat zijn er 4 minder dan de 76 verkeersdoden in 2015 en 2018.

Gedurende het eerste kwartaal zijn er echter 324 personen om het leven gekomen bij verkeersongevallen, ongeveer hetzelfde aantal dan in 2015 (323) en 2013/2014 (325).

In januari dit jaar overleden er 74 personen op de Spaanse wegen terwijl dat in februari opliep naar 81 doden gevolgd door maart met 97 verkeersdoden op de Spaanse wegen.

2018 werd afgesloten met 1.180 verkeersdoden wat er 18 meer waren dan in 2017. Er raakten vorig jaar ook 4.515 personen gewond waarvan velen ernstig met gevolgen voor de rest van hun leven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.