Aantal werklozen in april met 39.012 personen gedaald in Spanje

Aantal werklozen in de april met 39.012 personen gedaald in Spanje
Beeld: Europa Press

Aantal werklozen in april met 39.012 personen gedaald in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het aantal werklozen in Spanje is in de maand april 2021 met 39.012 personen gedaald naar een totaal van iets meer dan 3,9 miljoen werklozen. In de maanden maart en april zijn circa 100.000 werkzoekenden niet meer werkloos volgens de maandelijkse cijfers van het Ministerie van Werkgelegenheid.

Het aantal werklozen is volgens de cijfers van het Ministerie van Werkgelegenheid in de derde maand van het jaar 2021 met 39.012 personen gedaald naar een totaal van 3.910.628 werklozen in Spanje.

Van het totaal aantal werklozen van 3.910.628 personen zijn er 2.263.125 vrouwen zonder een baan en 1.647.503 mannen die geen werk hebben. Het aantal werklozen onder vrouwen daalde met 14.974 personen en bij mannen was dat een daling van 24.038 werklozen.

Van het totaal van bijna 4 miljoen werklozen hebben er 2.228.589 recht op een uitkering wat dus betekent dat de overige circa 1,7 miljoen werklozen geen recht hebben op een werkloosheidsuitkering omdat ze niet voldoen aan de eisen.

Daartegenover staat dat er in Spanje 19.055.298 personen ingeschreven staan als werkenden, een stijging van 134.396 personen in vergelijking met de maand daarvoor.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.