Alles klaar voor de Formule 1 Grand Prix in Barcelona: wat doet Verstappen?

Alles klaar voor de Formule 1 Grand Prix in Barcelona: wat doet Verstappen?
Beeld: max Verstappen / Twitter

Alles klaar voor de Formule 1 Grand Prix in Barcelona: wat doet Verstappen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

FORMULE1 – Op zondag 9 mei wordt op het Circuit de Catalunya bij Barcelona de Formule 1 Grand Prix van Spanje gereden. Maar het Formule 1 feest begint al op vrijdag 7 mei met een eerste en tweede vrije training gevolgd door een derde vrije training en de qualifying op zaterdag 8 mei. Op zondag 9 mei begint om 15 uur de race waar maximaal 1.000 toeschouwers bij aanwezig mogen zijn.

Het Circuit de Barcelona-Catalunya is de plaats waar de Belgisch-Nederlandse Max Emilian Verstappen op 17-jarige leeftijd als jongste coureur ooit zijn debuut maakte voor Red Bull en de eerste Grand-Prix zege wist te halen. Dit jaar zal zijn alweer honderdste race zijn met Red Bull in de Formule 1.

Max Verstappen staat nu op een tweede plaats in het klassement met 61 punten wat er 8 minder zijn dan de 69 punten van de nummer een Lewis Hamilton. Het is inmiddels wel duidelijk dat het een spannende race wordt tussen de nummer een en twee in het klassement. 

De afgelopen drie jaren (2017, 2018, 2019) werden elke keer gewonnen door Lewis Hamilton waarbij Verstappen twee keer op de derde plek finishte. Tijdens de 2019 race eindigde Verstappen echter als tweede.

Verstappen heeft goede herinneringen aan het Barcelona-circuit en de winst van hem in 2016 heeft hem drie nog steeds geldende records opgeleverd: jongste coureur (18 jaar) die leider van een grand prix is (2016); jongste coureur (18 jaar) op een podium (2016) en jongste coureur (18 jaar) die een Grand Prix wint (2016). Deze drie records zijn al 228 dagen niet doorbroken (en het zal nog lang duren voordat dit weer kan gebeuren).

Er zijn twee Spaanse coureurs die meedoen, te weten Carlos Sainz jr. die met Scuderia Ferrari op een 8e plaats staat met 14 punten. Verder doet ook de veteraan Fernando Alonso met zijn Alpine mee en staat hij op een 12e plaats met 5 punten.

Het Circuit de Barcelona-Catalunya had voorheen het Circuit de Catalunya of Circuit de Barcelona als naam en is een Spaans racecircuit in Montmeló, nabij de stad Barcelona in Catalonië. Het 4,655 km lange circuit was in 1991 net op tijd klaar om de Spaanse Grand Prix te huisvesten. 

Nigel Mansell won er de eerste twee Formule 1-races. In 2006 slaagde Fernando Alonso (Renault) erin om als eerste Spanjaard ooit de Grote Prijs van Spanje te winnen. In 2016 wist Max Verstappen in Montmeló te winnen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.