Barcelona begonnen met controles aantal aanwezigen op de stranden

Barcelona begonnen met controles aantal aanwezigen op de stranden
Beeld: Barcelona.cat

Barcelona begonnen met controles aantal aanwezigen op de stranden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Het wordt warmer en de zomer komt eraan dus moet de gemeente Barcelona maatregelen nemen om de hoeveelheid aanwezige strandgasten te controleren om zo de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen vanwege de regionale corona-regels. Sinds donderdag 6 mei is men weer begonnen met de capaciteits-controles op de stranden van de Catalaanse hoofdstad.

De gemeente Barcelona heeft 24 ‘controladores de acceso’ aangenomen die de toegangen tot de stranden gaan controleren. Deze stranden zijn afgesloten met hekken en hebben diverse toegangspoorten. 

Naast de controleurs zijn er ook 8 informateurs en 2 coördinatoren aangenomen die tussen 10 en 19 uur werkzaam zullen zijn. Vanaf 29 mei in hoogseizoen wordt het aantal werknemers van 10 naar 22 uitgebreid terwijl het aantal controleurs hetzelfde blijft met 24.

Om te weten hoe vol het op de stranden is en of er nog plaats is kun je naar DEZE WEBSITE gaan waar wanneer het hoogseizoen begint je kunt kijken wat de ‘afluencia’ op de stranden is. Het is niet nodig een plaats te reserveren op de stranden maar vol = vol.

De gemeente heeft bepaald dat er op alle stranden van de Stad Barcelona maximaal 25.575 personen tegelijk aanwezig mogen zijn terwijl de groepsgroottes in Catalonië nog steeds maximaal 6 personen is, ook voor samenwonenden.

Tot 29 mei en tussen 13 en 26 september zijn de stranden geopend tussen 10.30 en 18.30 uur. In het hoogseizoen tussen 29 mei en 12 september zijn de stranden geopend tussen 10.30 en 19.30 uur.

Het sporten is toegestaan op de stranden maar altijd rekening houdend met het aantal aanwezige mensen en indien mogelijk op de daarvoor aangestelde ruimtes op de stranden Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària, Bogatell en Nova Mar Bella zonder tijdsloten. Na 19 uur is het op alle stranden toegestaan te sporten.

Voor de eigenaars van honden wordt het speciale hondenstrand op de Playa de Llevant vanaf 29 mei afgeschermd en geopend.

Ga naar de inhoud