Search
menu
Search

Het Spaanse woord of zin van de dag (265)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (265)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Vrijdag 7 mei 2021

El viernes 7 de mayo de 2021
uitspraak: el bjernes sjette de majo de dosmielbeentioeno

Cada viernes un ejercicio – uitspraak: kada bjernes oen egercicio (slissende c) Elke vrijdag een oefening. En maandag krijg je de antwoorden op de oefening.

Vertaal deze onderstaande zinnen:

  1. Ik wil graag een afspraak maken met de tandarts.
  2. Je moet naar de huisarts voor een analyse / onderzoek.
  3. ¿Wanneer krijg ik een oproep voor een mammografie?
  4. Vraag aan je huisarts: Ik heb een telefoonnummer nodig van de regering van …. voor oproep voor een borstonderzoek. Je zal wel denken, dit is wel een heel specifiek voorbeeld. Maar ik was zelf nog niet opgeroepen dus ik moest erachteraan gaan. En misschien help ik je hiermee.

Te deseo un buen fin de semana (uitspraak: te deseo oen bwen fin de semana) – Ik wens je een fijn weekend.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?