Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (7) 

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (7)
Beeld: Casa Rodriquill

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (7) 

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In maart 2018 emigreren Tom en Danielle van Leeuwen samen met hun hond Donja naar Spanje. In oktober 2020 kopen zij in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Ze combineren zoveel mogelijk oude materialen met hedendaags comfort. Casa Rodriquillo wordt een klimaatneutrale B&B. In één van de bodegas hebben ze een curiosawinkel gerealiseerd, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en VIDEO (onderaan artikel).

We zijn op een punt in de verbouwing gekomen dat er van alles voor de afwerking wordt afgeleverd. Zo schreven we vorige week al dat de binnendeuren en lampen zijn geleverd. Deze week was het de beurt aan de bestelde vloertegels en het bad.

In Valentín, Murcia zijn een aantal fabrieken gevestigd, waar terracotta tegels nog met de hand worden gemaakt. We kregen een uitgebreide rondleiding en uitleg. In video #23 op ons YouTube kanaal kun je ons bezoek terugzien. Bijzonder om te zien dat het productieprocess al vele jaren onveranderd is gebleven. We vinden het mooie tegels en ze passen goed in de stijl hoe we Casa Rodriguillo willen inrichten. Natuurlijk blijven we Nederlanders en hebben we na het opvragen van de prijzen gekozen voor de fabriek die ons de scherpste prijs aanbood. De tegels zijn speciaal voor ons gemaakt en dit process nam twee maanden in beslag. Afgelopen week was het zover en werden ze afgeleverd. We zijn nu maar liefst 8 pallets met terracotta tegels in 3 verschillende designs rijker en we hebben een goede bewaking (in de vorm van onze hond Donja 🙂 ) gevonden voor onze tegels.

Het is de bedoeling dat onze Casa Rural een combinatie wordt van oude elementen met hedendaags comfort en luxe. Zo hebben alle kamers een eigen badkamer, airconditioning en wordt door het hele huis vloerverwarming aangelegd. In één van kamers komt naast een badkamer een vrijstaand bad. Omdat de loodgieter deze op tijd nodig had om de aan- en afvoer van het water te installeren, hebben wij deze al een aantal maanden geleden besteld. We kregen netjes de melding dat het bad op transport was gezet, maar we hoorde maar niets over de aflevering. Na wat aandringen kwam aan het licht dat de transporteur ons bad niet meer kon vinden en onze eerste reactie was een beetje lacherig; Hoe krijg je het voor elkaar om een bad kwijt te raken, misschien even goed zoeken in het dashboardkastje… Maar goed, het bleek echt kwijt te zijn. Lang verhaal kort, uiteindelijk heeft de leverancier een nieuw bad opgestuurd en kan de loodgieter de komende week zijn werk afmaken.

Op stucwerk gebied zit het ons ook even niet mee. Normaal gesproken werkt het stucbedrijf met twee mensen, maar bij ons was er maar één persoon aan de klus begonnen. Dit was al wel aan ons uitgelegd, de eigenaar heeft een ernstige blessure aan zijn hand en moest echt rust houden. Maar nu is de andere ook ziek, waarschijnlijk griep. Dus ligt dit werk voor een poosje stil. Hopelijk knappen ze beide snel op en kan het werk weer hervat worden, want niet alleen het stucwerk loopt hierdoor vertraging op. De matten voor de vloerverwarming kunnen pas worden neergelegd zodra het stucwerk klaar is en na het egaliseren van de vloer kunnen de badkamers pas worden betegeld…  Ga zo maar door en we wilden zo graag in ons huis gaan wonen. Maar nu genoeg geklaagd, dit komt vast ook wel weer goed.

Veel kijkplezier met onze nieuwe video, hasta pronto, Tom y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud