Kampeerauto en caravan reizigers kunnen nu ook tijdens de reis gebruik maken van hun Starlink internet

Kampeerauto en caravan reizigers kunnen nu ook tijdens de reis gebruik maken van hun Starlink internet
Beeld: Voorbeeldfoto / Canva

Kampeerauto en caravan reizigers kunnen nu ook tijdens de reis gebruik maken van hun Starlink internet

MADRID – Ben je op reis met een camper, kampeerauto of caravan en doorkruis je verschillende landen, dan is een goede internetverbinding af en toe een lastig verhaal. Maar met het satelliet-internet van Starlink moet dat allemaal makkelijker worden nu het mogelijk is om het internet van Elon Musk (Tesla) overal te gebruiken met de nieuwe portability-optie.

Starlink heeft emails gestuurd naar de huidige klanten met de mededeling dat ze het internet voor 25 euro per maand extra overal ter wereld kunnen gebruiken. Men moet wel stilstaan, dat wil zeggen het is niet mogelijk te internetten als men in beweging is. Dat heeft natuurlijk te maken met het richten van de satellietschotel. Starlink zegt dat er gewerkt wordt aan de mogelijkheid om ook in beweging te internetten. Deze 25 euro komt bovenop de 99 euro die de klant al maandelijks moet betalen voor de internetservice.

Starlink internet werkt via een groot netwerk van satellieten in de ruimte. Gebruikers kopen voor 639 euro een hardware kit bij het bedrijf en krijgen onder meer een schotel om het internet te ontvangen. SpaceX- en Tesla-baas Elon Musk kwam met de dienst om afgelegen gebieden op deze wereld stabiele toegang tot het internet te geven. Sinds oktober 2021 is de dienst te gebruiken in onder andere Spanje, Nederland en België.

De portability-optie is ook in deze landen te gebruiken maar alleen in hetzelfde continent. Je kunt dus niet als Europese klant jouw Starlink internet in Afrika of Amerika gebruiken. Wil je als Starlink-klant gebruik maken van deze nieuwe optie, dan kun je dat via de eigen Starlink-account selecteren. Nu is het dus voor onder andere kampeerauto-reizigers mogelijk om overal binnen Europa hetzelfde internet te hebben als thuis en daarvoor slechts 25 euro per maand extra voor te betalen.

Voordat iedereen die afgelegen woont op plaatsen in Spanje waar geen alternatief is voor snel internet zich gaat aanmelden bij Starlink even dit: het Starlink-project is nog niet voltooid met nu 1.700 satellieten die rondzweven, een klein aantal van de verwachte 40.000 satellieten die er moeten komen. De verbinding kan dus nu soms wegvallen en niet stabiel zijn waardoor Starlink wellicht nu nog niet de beste optie is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.