Search
menu
Search

Benidorm is de Europese toeristenbestemming met de grootste kans op ziek te worden

Benidorm is de Europese toeristenbestemming met de grootste kans op ziek te worden
Beeld: via canva.com

Benidorm is de Europese toeristenbestemming met de grootste kans op ziek te worden

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Forbes tijdschrift heeft een lijst opgesteld van bestemmingen waar reizigers een hoger risico lopen om ziek te worden tijdens hun vakantie. De Travel Bug Index werd gemaakt op basis van een analyse van 2,4 miljoen reisforumberichten over de populairste bestemmingen ter wereld. Hierbij werden berichten met zoekwoorden als ‘salmonella’, ‘gastro-enteritis’, ‘e-coli’ en ‘voedselvergiftiging’ in aanmerking genomen.

Op wereldwijd niveau wordt de lijst aangevoerd door Punta Cana (Dominicaanse Republiek) met een score van 90, maar op Europees niveau springt een Spaanse bestemming eruit, namelijk Benidorm (Alicante). Het tijdschrift benadrukte echter dat het risico laag is en dat het een veilige bestemming is.

De Costa Blanca-bestemming staat op de eerste plaats op het Europese continent, maar met een veel lagere index dan die van de Dominicaanse Republiek. Ongeveer 4,5% van de ongeveer 52.000 publicaties over de locatie in Alicante bevatte klachten over voedselvergiftiging en andere ziektes. 

Benidorm wordt vergezeld door Londen in het Verenigd Koninkrijk, Sunny Beach in Bulgarije en Parijs in Frankrijk in de top 5 van de lijst. Tenerife sluit de top 5 af met 3% van de beoordelingen waarin wordt gesproken over ziektes, uit een totaal van 1700 beoordelingen. Op de zesde plaats staat het eiland Menorca, gevolgd door Mallorca. Om de top 10 compleet te maken, staan Rome in Italië, Zante en Mykonos in Griekenland.

Ga naar de inhoud