Search
menu
Search

Nieuwe lijst geannuleerde Transavia vluchten naar en vanuit Spanje (update 1)

Nieuwe lijst geannuleerde Transavia vluchten naar en vanuit Spanje
Beeld: via canva.com

Nieuwe lijst geannuleerde Transavia vluchten naar en vanuit Spanje (update 1)

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Transavia heeft recent een lijst gepubliceerd met geannuleerde vluchten voor de komende weken in mei en een waarschuwing voor juni, juli en augustus. Deze lijst wordt elke dag aangepast wanneer er meer annuleringen bij komen. Zoals inmiddels bekend, moet Transavia vanwege een tekort aan vliegtuigen de komende tijd vluchten annuleren. De luchtvaartmaatschappij realiseert zich uiteraard dat ze met deze actie reisplannen voor duizenden Nederlanders in de war schopt. Op de lijst staan ook meerdere vluchten naar en vanuit Spanje die geannuleerd worden.

Op de website van Transavia staat: “We proberen passagiers en reisorganisaties zo snel als mogelijk op de hoogte te brengen van een wijziging of annulering van hun vlucht. Hieronder vind je daarom een actueel overzicht van de geannuleerde vluchten. Staat je vlucht niet op de lijst? Dan kun je ervan uitgaan dat je vlucht doorgaat. Zoals dat normaal ook het geval is, kunnen er natuurlijk wel altijd nog onvoorziene omstandigheden zijn waardoor een vlucht helaas alsnog wordt geannuleerd”. Met andere woorden, het worden voor duizenden Nederlanders spannende dagen of weken. 

Annuleringen 7, 8 en 9 mei

Op zondag 7 mei zijn de HV 6789 van Eindhoven naar Barcelona en de HV 6790 van Barcelona naar Eindhoven geannuleerd. Ook de HV 5021 van Rotterdam naar Málaga en de HV 5022 van Málaga naar Rotterdam gaan niet door. De HV 5067 van Rotterdam naar Girona en de HV 5068 van Girona naar Rotterdam zijn ook geannuleerd, evenals de HV 5051 van Rotterdam naar Alicante en de HV 5052 van Alicante naar Rotterdam.

Op maandag 8 mei zijn de HV 6789 van Eindhoven naar Barcelona en de HV6790 van Barcelona naar Eindhoven geannuleerd. Ook de HV 5105 van Eindhoven naar Valencia en de HV 5106 van Valencia naar Eindhoven zijn geannuleerd.

Vlieg je in de periode tot en met 9 mei en staat je vlucht niet op de lijst? Dan kun je ervan uitgaan dat je vlucht doorgaat. Transavia heeft namelijk in principe voldoende vliegtuigen beschikbaar op deze dagen om het aangepaste vluchtschema uit te voeren. 

Annuleringen 10 t/m 14 mei

Ook in de periode 10 tot en met 14 mei verwacht Transavia nog vluchten te moeten annuleren. Op dit moment kan nog niet bevestigd worden welke vluchten gewijzigd of geannuleerd worden. Dat komt doordat de luchtvaartmaatschappij naar eigen zeggen er op dit moment nog alles aan doet om zoveel mogelijk vliegtuigen beschikbaar te hebben voor de passagiers.

Annuleringen 15 t/m 31 mei

Helaas zijn de volgende vluchten naar en vanuit Spanje in de periode van 15 tot en met 31 mei geannuleerd. Transavia heeft een e-mail naar de hoofdboeker of de reisorganisatie gestuurd met meer informatie over rechten en mogelijkheden: De HV 6115 van Amsterdam naar Málaga en de HV 6116 van Málaga naar Amsterdam zijn geannuleerd.

Vluchten in juni, juli en augustus

Transavia doet er alles aan om de reizigers zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over hun reis. Op 16 mei informeert de maatschappij alle passagiers en partners van wie één of meerdere vluchten in juni worden gewijzigd of geannuleerd. Er wordt geprobeerd uiterlijk 1 juni alle passagiers en partners te informeren van wie één of meerdere vluchten in juli en augustus worden gewijzigd of geannuleerd.

Op dit moment kan nog niet bevestigd worden welke vluchten in deze periode gewijzigd of geannuleerd worden. Daarom vraagt de luchtvaartmaatschappij om nog even af te wachten of de hoofdboeker een e-mail ontvangt met meer informatie.

Ga naar de inhoud