Spanje financiert Europese en nieuwe Spaanse Interrail-pas met 50 tot 90 procent korting

Spanje financiert Europese en nieuwe Spaanse Interrail-pas met 50 tot 90 procent korting
Beeld: via canva.com

Spanje financiert Europese en nieuwe Spaanse Interrail-pas met 50 tot 90 procent korting

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Middenin de verkiezingscampagne voor de regionale en gemeentelijke verkiezingen op 28 mei, heeft de Spaanse premier Pedro Sánchez tijdens een bijeenkomst aangekondigd dat er veranderingen komen in het Europese Interrail-programma. De Spaanse overheid financiert deze zomer van 15 juni tot 15 september (2023) 50% van de kosten voor een Interrail voor jongeren van 18 tot en met 30 jaar.

De Spaanse premier heeft ook aangekondigd dat jongeren ook makkelijker door Spanje kunnen reizen  met een nieuwe ‘Spaanse Interrail’. Om dit te realiseren krijgen ze 90% korting op treinen en bussen die van de overheid afhankelijk zijn en 50% op hogesnelheidstreinen. 

Pedro Sánchez heeft aangegeven dat er een Europees en Spaans Interrail zullen komen, zodat jongeren elk dorp en elke regio van ons land kunnen leren kennen. Hij heeft erop gewezen dat er in Spanje “veel jongeren” zijn die meer van Europa weten dan van hun eigen land. De premier heeft benadrukt dat deze maatregel de economie stimuleert, het toerisme bevordert, vooral in plattelandsgebieden, gezien het “enorme” culturele en historische erfgoed dat Spanje heeft.

Vanuit de oppositiepartij Partido Popular (PP) wordt dit initiatief toegejuicht, maar tegelijkertijd wordt Pedro Sánchez (PSOE) eraan herinnerd dat de PP-partijleider Alberto Núñez Feijóo deze speciale kortingen voor een Spaanse-Interrail al in januari dit jaar heeft voorgesteld. Tijdens de Fitur toerisme beurs in Madrid werd toen een ‘tarifa plana’ (vast bedrag) voorgesteld om met de trein door Spanje te reizen.

Feit is echter dat een soortgelijke pas al bestaat met de Renfe Spain Pass en op Europees niveau met de Interrail One Country Pass. Lees HIER ons artikel over de Renfe Spain Pass.

trein spanje
Ontdek Spanje per trein en met korting met de ‘Renfe Spain Pass’
Als je Spanje per trein wilt ontdekken dan kan dat op verschillende manieren waarvan de ‘Renfe Spain Pass’ er een is met tot 10 reizen per maand in alle soo …
icoon2022www.spanjevandaag.com

Wat is Interrail?

Interrail is een reispas waarmee je per trein door Europa kunt reizen. Het is beschikbaar voor burgers van de 33 deelnemende landen en stelt hen in staat om met de trein door een groot aantal landen in Europa te reizen. Met een Interrail pas kun je op de meeste treinen in de deelnemende landen reizen, inclusief hogesnelheidstreinen en nachttreinen. 

De pas is verkrijgbaar voor verschillende tijdsperiodes, van enkele dagen tot enkele weken, en je kunt ervoor kiezen om in één of meerdere landen te reizen. De pas biedt veel flexibiliteit in je reisplannen en je kunt ervoor kiezen om zoveel of zo weinig te reizen als je wilt gedurende de periode waarvoor je de pas hebt gekocht.

Interrail-passen zijn een populaire manier voor jongeren om door Europa te reizen en kunnen een kosteneffectieve manier zijn om meerdere landen en steden te zien. De pas kan online of via reisbureaus worden gekocht en het is belangrijk om de verschillende opties en prijzen te onderzoeken om de beste deal voor je reisplannen te vinden.

Ga naar de inhoud