Gemeente Benidorm garandeert voldoende kraanwater deze zomer

Gemeente Benidorm garandeert voldoende kraanwater deze zomer
Beeld: via canva.com

Gemeente Benidorm garandeert voldoende kraanwater deze zomer

Het hebben van een betrouwbare en duurzame watervoorziening is van cruciaal belang voor elk toeristisch oord, vooral tijdens de drukke zomermaanden. In Benidorm is dit een prioriteit, en de lokale autoriteiten hebben maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de vraag naar drinkwater wordt gedekt, zelfs tijdens de piekperiodes.

Dankzij de inspanningen van het Comité voor Droogtecontrole van Benidorm (Comité de Seguimiento de Sequía) kan de stad de komende zomer probleemloos drinkwater leveren. In hun eerste vergadering eind april, na de goedkeuring van dit orgaan door de gemeenteraad, hebben ze gecertificeerd dat er geen noodmaatregelen hoeven te worden genomen vanwege het huidige waarschuwingsniveau.

José Ramón González de Zárate, de wethouder voor Watercyclus (Ciclo de Agua), heeft de inwoners en bezoekers van Benidorm gerustgesteld en verzekerd dat er geen problemen zullen zijn met de drinkwatervoorziening. Hij benadrukte dat de levering tijdens het hoogseizoen volledig gegarandeerd is en dat er alleen aanvullende maatregelen zullen worden genomen als het Waterconsortium daartoe aanwijzingen geeft.

Tijdens de vergadering is ook een bewustmakingscampagne aangekondigd door Hidraqua, het waterleidingbedrijf van Benidorm. Deze campagne zal worden weerspiegeld op de waterrekeningen die alle burgers ontvangen. Het doel is om het bewustzijn over verantwoord watergebruik te vergroten en de bevolking aan te moedigen zuinig om te gaan met deze schaarse hulpbron.

Bovendien heeft de wethouder gemeld dat Hidraqua bezig is met de exploratie van waterputten in Polop de la Marina, een nabijgelegen gemeente. Deze putten, die eigendom zijn van de gemeente Benidorm, maar al bijna 50 jaar niet meer in gebruik zijn, zouden een nieuwe bron van drinkwater kunnen opleveren. Door hun capaciteit en mogelijke benutting te onderzoeken, kan Benidorm zijn watervoorraden verder versterken.

Het gemiddelde waterverbruik in Benidorm is tijdens het laagseizoen 150 liter water per persoon/dag en in het hoogseizoen gemiddeld 250 liter water per persoon/dag. Het is duidelijk dat de vraag naar water aanzienlijk toeneemt tijdens de drukke zomermaanden, wat de noodzaak van een betrouwbare watervoorziening onderstreept.

Als inwoner en bezoeker van Benidorm kun je ook uw steentje bijdragen aan het behoud van deze kostbare hulpbron. Hier zijn enkele handige tips:

  • Neem kortere douches
  • Hergebruik handdoeken in uw accommodatie
  • Vermijd het laten lopen van water tijdens het tandenpoetsen
  • Meld eventuele lekken onmiddellijk aan het hotelpersoneel
  • Besef dat water een schaars goed is en gebruik het met mate
Ga naar de inhoud