Terug in de tijd tijdens de middeleeuwse Markt in Ibiza-stad

Het is weer tijd voor een tijd terug in de tijd tijdens de middeleeuwse Markt in Ibiza-stad
Beeld: AI-beeld / redactie

Terug in de tijd tijdens de middeleeuwse Markt in Ibiza-stad

Elk jaar, tijdens de lente, wordt de middeleeuwse markt in Ibiza-stad gehouden, waar bezoekers worden ondergedompeld in een wereld van ridders, jonkvrouwen en ambachtslieden. Dit unieke evenement is een ware tijdreis naar de middeleeuwen, waar de straten van Dalt Vila, de historische wijk van Eivissa, worden omgetoverd tot een levendige markt vol kleur, geuren en activiteiten.

De middeleeuwse markt van Ibiza, ook bekend als Eivissa Medieval, is een jaarlijks terugkerend evenement dat duizenden bezoekers van over de hele wereld trekt. Het is een kans om de rijke geschiedenis en tradities van het eiland te ervaren, terwijl je je onderdompelt in de sfeer van een andere tijd. In 2024 vindt deze markt plaats van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei.

Een hoogtepunt van de middeleeuwse markt zijn de vele ambachtelijke kraampjes die te vinden zijn in de smalle straatjes van Dalt Vila. Hier kun je een diversiteit aan handgemaakte producten vinden, zoals sieraden, kleding, pottenbakkers en kleding. De ambachtslieden tonen trots hun vakmanschap en nodigen bezoekers uit om hun creaties van dichtbij te bewonderen. Het is een unieke kans om authentieke ambachtelijke producten te ontdekken en te genieten van de sfeer van vroegere tijden.

Naast de ambachtelijke kraampjes, biedt de middeleeuwse markt ook een scala aan historische optochten en voorstellingen die je meenemen naar de sfeer van de middeleeuwen. Ridders in glanzende harnassen berijden hun paarden, terwijl jonkvrouwen in kleurrijke jurken langs de straten wandelen.

Geen middeleeuwse ervaring is compleet zonder de smaak van authentieke gerechten en dranken uit die tijd. Tijdens de markt vind je talrijke kraampjes en tavernes die een verscheidenheid aan traditionele lekkernijen aanbieden. Terwijl je geniet van deze heerlijke spijzen, kun je plaatsnemen op de terrassen en genieten van de sfeer van de markt.

Ga naar de inhoud