Málaga stad bezaaid met moderne straatkunst van kunstenaar Invader

Oeps ... foto ontbreekt!

Málaga stad bezaaid met moderne straatkunst van kunstenaar Invader

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Sinds enkele weken heeft de kunstenaar die bekend staat als Invader in Málaga stad ongeveer 30 kunstwerken geplaatst op gevels, kiosken, muren etc. Helaas heeft hij dat ook gedaan op enkele beschermde en architectonische gebouwen wat genoeg stof is voor de Malagueños om te discussiëren over de kunst of wat sommigen zien als een invasie van deze bekende straatkunstenaar.

De kunstwerken die door de kunstenaar Invader werden geplaatst hebben te maken met videospellen, althans zo zien ze er uit, als opgebouwd in pixels in de stijl van Space Invaders en Pac Man. Gezien het feit dat deze mozaïeken of kunstwerken overal in de stad te vinden zijn, kom je er waarschijnlijk altijd wel een tegen bij een wandeling. Het geeft een vrolijk effect en het ziet er geinig uit. Daarnaast kun je er ook wel een toeristische route van maken want zo zie je nog eens iets van de stad.

Op zich vinden de inwoners van Málaga de Space Invaders wel geinig maar er zijn ook critici aangezien sommige kunstwerken geplakt zijn op beschermde gebouwen. En dat mag niet vinden de critici. Tot op de dag van vandaag heeft de gemeente nog geen enkel mozaïek weggehaald en zijn er inmiddels 29 te vinden in de stad. Sommigen hebben te maken met de stad zoals mozaïeken over Picasso, flamenco en ook de Spaanse vlag.

BEKIJK VIA DEZE LINK DE KAART MET DE LOKATIES EN DE INVADERS IN MÁLAGA

Invader is een Franse kunstenaar die liever zijn identiteit niet vrijgeeft maar wereldwijd bekend is aangezien er meer dan 3.400 “invaders” te vinden zijn in 71 steden wereldwijd. Het lijkt dus wel een kunst epidemie te worden maar wel een vrolijke.

Foto’s: La Opninión de Málaga

De kunstwerkjes worden ‘s-nachts door de kunstenaar of zijn medewerkers opgehangen en vaak ook nog op een aardige hoogte zodat ze niet zo snel weggehaald kunnen worden en iedereen ze kan zien. De mozaïeken worden met cement of sterke lijm vastgemaakt op de gevel of muur maar de kunstenaar zegt dat als de kunstwerken weg worden gehaald er geen schade aan het gebouw of muur zal zijn. Meer informatie lees je op de website space-invaders.com

Naast Málaga zijn er ook Space Invaders te vinden op het eiland Menorca (5 tot nu toe), in Barcelona (17 tot nu toe) en Bilbao (40 tot nu toe). Invader is ook bezig geweest in Nederland, te weten Rotterdam, Amsterdam en Noordwijk en in België in Antwerpen, Brussel en Charleroi.

Wat is jouw mening over de “Invaders” in Málaga? Leuk of niet leuk?

Ga naar de inhoud