skip to Main Content
Onderzoek naar geboorteplaats Columbus op Mallorca
Archieffoto

Onderzoek naar geboorteplaats Columbus op Mallorca

PALMA – De politieke partij VOX wil een stichting oprichten op Mallorca om te onderzoeken of de wereldbekende ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus daadwerkelijk op Mallorca geboren werd. Volgens de geschiedschrijving is Columbus in 1451 in de Italiaanse stad Genua geboren maar niet iedereen is daarvan overtuigd.

De geschiedenisboeken zeggen dat Columbus (Cristóbal Colón) in 1451 geboren werd in Genua (Italië) als zoon van Domenico Colombo en Susanna Fontanarossa, beiden wevers. Een wever met de naam Domenico Colombo bezat in de jaren 1470 een herberg in het naburige Savona en wellicht is dat dezelfde. Duidelijk is wel dat Columbus uit een eenvoudige familie stamde.

Maar er zijn veel andere theorieën zoals dat de wereldberoemde ontdekkingsreiziger niet uit Genua kwam maar geboren is in Portugal. Maar er zijn ook geschiedkundigen die menen dat ze bewijs hebben dat Columbus in Pontevedra in Galicië in Noordwest Spanje werd geboren. En dan is er ook nog de theorie dat Columbus in Catalonië is geboren.

Er zijn ook theorieën dat Columbus in Andalusië, om precies te zijn in Sevilla, werd geboren. Maar hij kan ook Baskisch zijn of uit Extremadura komen terwijl andere landen weer zeggen dat Columbus een Griek, Engelsman, Noor, Kroaat en Sardijn (Sardinië) was.

Mallorca

VOX wil graag weten of Columbus op Mallorca werd geboren of niet. Daarvoor wil de extreemrechtse partij een stichting, bestaande uit leden van de Govern balear, de Consell de Mallorca en de gemeente Palma, oprichten die moet onderzoeken of Columbus werd geboren in de plaats Felanich (Felanitx).

Uit een bestaand onderzoek zou namelijk blijken dat Columbus in 1460 in Felanich op Mallorca zou zijn geboren als zoon van de Principe de Viana en Margarita Colom. In een document van de Asociación Cultural Cristóbal Colón is zelfs te lezen dat het huidige landhuis (finca) Son Ramonet de geboorteplaats van Columbus is.

Maar er is ook nog een theorie dat Columbus niet van Mallorca maar van Ibiza kwam waar dat hij werd geboren als een Cryptojood, een Jood die door de Spaanse inquisitie werd gedwongen zich om te keren tot het christendom.

In het persbericht van VOX wordt gemeld dat in oktober dit jaar een complexe DNA-test zal worden gestart door de Universiteit van Granada om de ware oorsprong van Columbus te verifiëren, een analyse die ook de interesse van de Harvard University (VS) heeft opgewekt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. vreemd dat zovelen de eer opeisen van zijn geboortestee, aam nieamand in de rij staat om omde geboortehuizen ordinaire misdadigers te ”eren”

 2. Ontdekken moet in het bloed zitten…..en mensen weer in eitjes en zaadcellen….
  Nu begrijp ik het…..dat ei is ook nooit gevonden…dus ….
  Nationalisten doen wel meer rare dingen…

 3. Waar ligt Columbus begraven? Daar bestaan ook verschillende theorieën over, net als over waar hij vandaan komt. Maar wat doet het ertoe? Zaak is dat alleen koningin Isabel van Spanje geloof heeft gehecht aan zijn visie dat je via het Westen in het Oosten kon komen. En zo heeft Columbus bewezen dat de aarde rond is en zo heeft hij voor Spanje Amerika heeft ontdekt.

 4. Wat een geld verspilling. Ik weet 100% zeker dat Colombus geboren is.
  Waar? Waarschijnlijk in een soort van bedstee, of misschien zelfs wel in een stal.
  Het zou ook heel goed mogelijk zijn dat de brave man zelfs iets te vroeg geboren is, óf wat aan de late kant was.
  Pfffff…….

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken