Duizenden Spanjaarden demonstreren tegen racisme Verenigde Staten

Duizenden Spanjaarden demonstreren tegen racisme Verenigde Staten
Beeld: Europa Press

Duizenden Spanjaarden demonstreren tegen racisme Verenigde Staten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zondag zijn ook in Spanje duizenden Spanjaarden de straten in de grote steden opgegaan om te protesteren tegen racisme, politiegeweld en als eerbetoon aan George Floyd die op 25 mei om het leven kwam nadat hij door politieagenten in Minneapolis in de Verenigde Staten werd gearresteerd en daarbij stikte.

Er waren al eerder kleinere protest acties en manifestaties in Spanje maar eigenlijk mogen dit soort demonstraties niet tijdens de noodtoestand. Toch besloten zondag duizenden betogers in o.a. Madrid, Barcelona, Murcia en Logroño de straten op te gaan om te protesteren tegen het racisme, niet alleen in de Verenigde Staten maar ook in Spanje.

In de Spaanse hoofdstad begon de manifestatie en protestmars voor de ambassade van de Verenigde Staten in de Calle Serrano straat. Volgens de stad zelf waren er nog geen 200 mensen op de been maar de Comunidad Negra Africana y Afrodescendiente en España (CNAAE) spreekt over enkele duizenden.

In Barcelona kwamen meer dan 1.000 demonstranten bij elkaar op de Plaça Sant Jaume onder het motto ‘Las vidas negras importan’ ofwel ‘Black lives matter’. 

De organisatie probeerde in de verschillende steden de situatie wat betreft het aantal deelnemers en de social distance van 2 meter te controleren maar dat lukte in de meeste gevallen niet. In feite zijn dit soort massale manifestaties niet toegestaan tijdens de noodtoestand.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.