Belg in Benidorm gearresteerd voor het innen van pensioen van in 2014 overleden moeder

Belg in Benidorm gearresteerd voor het innen van pensioen in 2014 overleden moeder
Beeld: Freepik

Belg in Benidorm gearresteerd voor het innen van pensioen van in 2014 overleden moeder

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De politie heeft in Benidorm een 48-jarige Belg gearresteerd omdat hij gedurende zeven jaar het pensioen ontving van zijn overleden moeder. De man in kwestie had de documenten vervalst en kon zo gedurende al deze jaren circa 91.000 ontvangen ondanks dat zijn moeder in 2014 was overleden.

De Belg ontving gedurende zeven jaar elke maand 1.100 euro van de Belgische staat, een bedrag dat als pensioen eigenlijk bedoeld was voor zijn in 2014 overleden moeder. Maar omdat de 48-jarige man verschillende documenten had vervalst gingen de pensioenbetalingen gewoon door.

De betalingen vonden plaats tussen november 2014 en april 2021 en de totale pensioenfraude is opgelopen tot 90.908,43 euro. Het onderzoek werd gestart nadat iemand de politie in Benidorm een anonieme tip gaf over deze pensioenfraude. Waarschijnlijk heeft de fraudeur zijn mond voorbij gepraat.

Daarna nam de Spaanse politie contact op met de Belgische autoriteiten en kon bevestigd worden dat de vrouw reeds in 2014 was overleden en dat het pensioen gedurende zeven jaar werd doorbetaald. 

Uiteindelijk kon men samen met het Belgisch consulaat bevestigen dat de 48-jarige Belg in El Campello woonachtig was en kon men de fraudeur arresteren voor documentvervalsing en fraude.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.