Belg in Benidorm gearresteerd voor het innen van pensioen van in 2014 overleden moeder

Belg in Benidorm gearresteerd voor het innen van pensioen in 2014 overleden moeder
Beeld: Freepik

Belg in Benidorm gearresteerd voor het innen van pensioen van in 2014 overleden moeder

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De politie heeft in Benidorm een 48-jarige Belg gearresteerd omdat hij gedurende zeven jaar het pensioen ontving van zijn overleden moeder. De man in kwestie had de documenten vervalst en kon zo gedurende al deze jaren circa 91.000 ontvangen ondanks dat zijn moeder in 2014 was overleden.

De Belg ontving gedurende zeven jaar elke maand 1.100 euro van de Belgische staat, een bedrag dat als pensioen eigenlijk bedoeld was voor zijn in 2014 overleden moeder. Maar omdat de 48-jarige man verschillende documenten had vervalst gingen de pensioenbetalingen gewoon door.

De betalingen vonden plaats tussen november 2014 en april 2021 en de totale pensioenfraude is opgelopen tot 90.908,43 euro. Het onderzoek werd gestart nadat iemand de politie in Benidorm een anonieme tip gaf over deze pensioenfraude. Waarschijnlijk heeft de fraudeur zijn mond voorbij gepraat.

Daarna nam de Spaanse politie contact op met de Belgische autoriteiten en kon bevestigd worden dat de vrouw reeds in 2014 was overleden en dat het pensioen gedurende zeven jaar werd doorbetaald. 

Uiteindelijk kon men samen met het Belgisch consulaat bevestigen dat de 48-jarige Belg in El Campello woonachtig was en kon men de fraudeur arresteren voor documentvervalsing en fraude.

Ga naar de inhoud