Hoogtepunten Spaanse Vuelta wielerronde in juni in Nederland

Hoogtepunten Spaanse Vuelta wielerronde in juni in Nederland
Beeld: la Vuelta Holanda / facebook

Hoogtepunten Spaanse Vuelta wielerronde in juni in Nederland

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Spaanse wielerronde Vuelta komt eind augustus naar Nederland. Op 19 augustus wordt er gefietst in Utrecht, op 20 augustus is het peloton in Den Bosch en de 3e etappe gaat op 21 augustus opnieuw door het Brabantse land vanuit Den Bosch. Op 23 augustus gaat de Vuelta dan verder in Baskenland en op 11 september is de finish in Madrid. De redactie van het glossy Spanje magazine ESPANJE! heeft enkele ‘La Vuelta Holanda’ hoogtepunten van juni op een rijtje gezet.

De Hollandse prelude op de Ronde van Spanje gaat gepaard met enorm veel festiviteiten in de drie steden. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is bedacht: cursussen Spaans voor fietsers, speciale Vueltawijn, fotofietstochten langs historische plekken, een zeskamp in Spaanse sferen en fietsvalpreventie voor ouderen. Heel veel activiteiten gaan nu al van start. Wij maakten een selectie uit de leukste activiteiten in juni. Het hele programma en de details over de etappes vind je HIER.

¡LEUK! Neem nu een abonnement op ESPANJE! dat vier keer per jaar een 100 pagina’s tellend glossy magazine uitbrengt. Voor slechts € 26,95 krijg je met € 13 of 30% korting (normaal € 39,75) de huidige editie en de vier komende edities. KLIK HIER en meld je aan om meteen ESPANJE! te lezen (ook leuk als cadeau natuurlijk).

Schilderijen uit het Prado in Breda

Vanaf 1 juni kun je in Breda de buitententoonstelling Prado in Breda bekijken. Op panelen aan de hekken van Park Valkenberg vertelt Stedelijk Museum Breda het Spaanse verhaal van Breda. Samen met het Prado Museum in Madrid maakten ze een keuze uit hun wereldberoemde schilderijencollectie. Prado in Breda laat zien dat de relatie tussen Spanje en Breda ver teruggaat en hoe de Tachtigjarige Oorlog begon. Op de grens van noord en zuid wordt Breda een speelbal in de strijd. Na de list met het turfschip komt de stad nog één keer in Spaanse handen. Die overwinning werd door Diego Velázquez vereeuwigd op het schilderij dat bijna iedere Spanjaard en inwoner van Breda kent als Las Lanzas. HIER lees je meer over de expositie in Breda.

Proef het duurzame Spanje

Het Spaans Verkeersbureau in Nederland organiseert in juni en juli de Spaanse La Vuelta Weken – Proef het duurzame Spanje. Insteek daarbij is dat Spanje een ideale bestemming is om fietsen te combineren met gastronomie. Van 7 juni t/m 10 juli presenteren zich in De Winkel van Sinkel in Utrecht vijf verschillende Spaanse bestemmingen: Aragón, Andalusië, Valencia-stad, Mallorca en Navarra. Onderdeel zijn speciale menu’s, bereid door bekende Spaanse chef-koks. Je vindt er HIER meer informatie over.    

Lezingen van Spaanse kunstenaars

Het Stedelijk Museum Breda en Artists-in-residence Witte Rook organiseren in juni een speciaal cultureel programma in  Utrecht, Den Bosch en Breda. Kunstenaars en curatoren uit Nederland en Spanje komen vertellen over hun werk en ervaring als migrant en kunstenaar.  Hieronder vind je de tijden en links naar meer informatie.

17 juni | 19:30 – 21:00 | Instituto Cervantes
Elena Prado en Vanesa Abajo Pérez meer informatie en reserveren

18 juni | 14:00 – 15:30 | Stedelijk Museum Breda
Sarah Rose Guitian Nederlof en Agustín Pérez Rubio, meer informatie en reserveren

19 juni | 11:30 – 13:00 | Het Noordbrabants Museum
Fernando Sánchez Castillo en Susanna Inglada, meer informatie en reserveren

De opmars van de stadsfiets in Spanje

De fiets is aan een opmars bezig in Spanje. Steeds meer steden krijgen een uitgebreid netwerk van fietspaden. Fotograaf José Miguel Llano Hernáiz maakte de fotoserie Ciclistas Urbanos. Een deel van zijn foto’s is t/m 26 augustus te zien in het Instituto Cervantes in Utrecht. De getoonde foto’s zijn genomen in steden als Madrid, Sevilla, Barcelona, Gijón, Vitoria, San Sebastián en Bilbao.

ESPANJE! Reis- en cultuurmagazine is dé Nederlandstalige glossy over Spanje en de Spaanstalige wereld dat vier keer per jaar in Nederland en België verschijnt. ESPANJE! is een hoogwaardig journalistiek magazine met inspirerende reisreportages, mooie interviews, boeiende columns, heerlijke recepten en honderden tips voor liefhebbers van Spanje. Meer informatie lees je op de website espanje.nl

Ga naar de inhoud