Algo de España – deel 96: Een ongerept stukje Europa: Extremadura

Algo de España – deel 96: Een ongerept stukje Europa: Extremadura
Beeld: ingestuurd

Algo de España – deel 96: Een ongerept stukje Europa: Extremadura

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag, maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Tussen Madrid en Portugal ligt Extremadura. Net zo groot als Nederland, maar slechts 1 miljoen inwoners. In deze regio doordrenkt van geschiedenis en natuurlijke pracht, vind je majestueuze kastelen. Maar ook de Romeinse stad Mérida. Bovendien kun je er heerlijk eten en vind je een warme bevolking die bekend staat om hun gastvrijheid.

Indrukwekkend

Bij het verkennen van Extremadura kan men niet anders dan betoverd raken door de indrukwekkende kastelen die oprijzen uit het landschap. De middeleeuwse vestingwerken zoals het imposante Alcázar van Trujillo en het fort van Badajoz getuigen van een rijk verleden en boden adembenemende uitzichten over het omliggende landschap. Maar naast de fysieke pracht van deze kastelen zijn het vooral de mensen van Extremadura die de ervaring compleet maakten. Je moet echter wel Spaans spreken, want met Engels kom je helaas niet heel ver. Maar hier kan ik je weer mee helpen. Zie www.supergoedspaansleren.nl

Romeinse stad

Een andere schat van Extremadura is Mérida. Je bereikt deze vroeger zeer belangrijke stad van het Romeinse Rijk over een prachtige Romeinse brug. Echt, ik vind het geweldig om hier doorheen te lopen. Een stad doordrenkt van Romeinse geschiedenis. Als je door de oude straten wandelt, kun je de overblijfselen van het Romeinse Rijk bewonderen, zoals aquaducten, het indrukwekkende Romeinse theater en het amfitheater.

Zoveel soorten (roof)vogels

Naast de historische schatten biedt Extremadura ook een overvloed aan natuurlijke schoonheid. Nationale parken zoals Monfragüe en Sierra de Gata betoveren bezoekers met hun weelderige bossen, heldere rivieren en een overvloed aan wilde dieren. Ongelooflijk veel soorten (roof)vogels waar je ook kijkt, zie je ze vliegen. Echt prachtig.

Jamón Ibérico en kaas

Extremadura staat bekend om zijn rijke en smaakvolle gastronomie. Hier zijn enkele van de belangrijkste gerechten en producten die je moet proberen wanneer je Extremadura bezoekt:

Ibérico-ham: Extremadura is de thuisbasis van de beroemde Ibérico-varkens die zich voeden met eikels in de uitgestrekte weiden. De gedroogde en gerijpte ham, bekend als “Jamón Ibérico de Bellota”, is een ware delicatesse en staat bekend om zijn intense.

Torta del Casar: Deze karakteristieke schapenkaas is afkomstig uit het dorp Casar de Cáceres. Het is een zachte en romige kaas met een unieke smaak. De binnenkant van de kaas heeft een vloeibare textuur die perfect is om te dippen met vers brood.

Migas: Dit traditionele gerecht bestaat uit gebakken broodkruimels vermengd met spek, knoflook en paprika. Het is een stevig en smaakvol gerecht dat vaak wordt geserveerd met chorizo, gebakken ei of druiven en meloen.

Geniet van een schitterende omgeving

Of het nu gaat om het verkennen van eeuwenoude kastelen, het ontdekken van de Romeinse erfenis in Mérida, het genieten van de overvloedige natuurlijke pracht, het proeven van heerlijk eten of het ervaren van de warmte van de lokale bevolking, Extremadura biedt een unieke en onvergetelijke ervaring. Het is een plek waar geschiedenis, natuur, gastronomie en de lieve mensen samensmelten.

Binnenkort heb ik een prachtig reisprogramma met alle hoogtepunten voor je met de auto of camper door Extremadura. Mail mij maar even via info@supergoedspaansleren.nl

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud