Kabelbaan in Madrid hele zomer gesloten door fout in bekabeling

Kabelbaan in Madrid hele zomer gesloten door fout in bekabeling
Beeld: Xylo2121 / CC BY-SA 4.0 / wikimedia

Kabelbaan in Madrid hele zomer gesloten door fout in bekabeling

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De kabelbaan (teleférico) in Madrid blijft de hele zomer gesloten omdat er een verandering in de bekabeling nodig is. Dit zegt de regionale minister van klimaat en beweging. Hij geeft aan dat de kabelbaan weer open kan na de zomerperiode. De Madrileense krant ‘Madridiario’ liet aan het begin van het jaar al weten dat het transportbedrijf EMT een technische controle uitgevoerd had bij het systeem. 

Dankzij de inspectie werd een fout ontdekt in de bekabeling die verholpen moest worden. Het probleem gaat uiteindelijk opgelost worden door het vervangen van een belangrijk element voor het functioneren van de kabelbaan. De fout zorgt ervoor dat de kabelbaan om veiligheidsredenen niet geopend kan worden.

De toeristen die de stad willen bezoeken zullen de kabelbaan dus niet kunnen gebruiken deze zomer. De burgemeester van de stad, José Luis Martínez-Almeida had al eerder een volledige herziening van de kabelbaan voorgesteld. Het idee van de kabelbaan is dat de regio voor culinaire activiteiten en vrije tijd zich uitstrekt naar de wijk ‘Casa de Campo’. De kabelbaan werd geïnaugureerd in 1969. 

Door de jaren heen is hij meerdere keren gemoderniseerd. Hij heeft op dit moment echter een volledige herziening nodig die het transportmiddel weer bij de tijd brengt en het aanpast aan de veiligheidsnormen die nu gelden. 

De herziening is niet alleen belangrijk voor het toerisme, maar ook voor de inwoners van de stad. Vanuit de kabelbaan zijn mooie panoramische uitzichten over de groenste plekken van de stad. Vanuit de hoogte kun je een groen landschap bekijken op een snelle en ecologische manier. 

De kabelbaan bestaat uit 80 cabines en leidt tot in het hart van Casa de Campo. In elke cabine passen maximaal zes personen. In totaal passen er 1.200 passagiers per uur in de kabelbaan. Hij legt een afstand van 2.457 meter af en is niet hoger dan 40 meter. 

Ga naar de inhoud