Twee buitenlandse toeristen overleden bij reddingspoging kinderen in zee in Alicante

Twee buitenlandse toeristen overleden bij reddingspoging kinderen in zee in Alicante
Beeld: via canva.com

Twee buitenlandse toeristen overleden bij reddingspoging kinderen in zee in Alicante

De kustlijn van Alicante is bekend om zijn prachtige stranden aan de Middellandse Zee, maar helaas kan de natuur soms verwoestend zijn. Op vrijdag 7 juni 2024 vond er een vreselijke tragedie plaats op het strand van La Roqueta in Guardamar del Segura, een badplaats in de regio Vega Baja aan de Costa Blanca. Twee buitenlandse toeristen kwamen door verdrinking om het leven en drie anderen raakten gewond bij een reddingspoging.

Twee buitenlandse toeristen, een 46-jarige Poolse man en een 52-jarige Brit, verloren tragisch het leven in een poging om twee kinderen van 6 en 7 jaar oud te redden die in de problemen waren geraakt in de woelige zee. De omstandigheden waren verre van ideaal, met een krachtige levante winden en windstoten tot 60 km/u.

Wat deze tragedie extra schrijnend maakt, is dat maar liefst acht mensen het water ingingen om de kinderen te redden, een taak die normaal gesproken door de strandreddingsdienst wordt uitgevoerd. Helaas was deze dienst op dat moment nog niet actief in Guardamar del Segura.

Het Centrum voor Informatie en Coördinatie van Noodgevallen (CICU) stuurde onmiddellijk twee teams van de Medische Noodhulpdienst (SAMU) ter plaatse. Helaas waren de twee mannen al overleden bij aankomst van de hulpdiensten.

Naast de twee overleden personen waren er ook andere gewonden bij het incident. Een 39-jarige man met tekenen van verdrinking werd naar het ziekenhuis van Torrevieja gebracht. Verder was er een 22-jarige jongen die water had ingeslikt en duizelig was, en een 20-jarige vrouw die licht duizelig was en last had van angstaanvallen. Gelukkig hebben de kinderen het voorval overleefd, maar moesten ook medisch behandeld worden.

Ga naar de inhoud