Spanje in top vijf van favoriete expat-landen

Spanje in top vijf van favoriete expat-landen
Beeld: Freepik

MADRID – Volgens de resultaten van een jaarlijks onderzoek van de Britse bank HSBC staat Spanje in de top vijf van favoriete en populaire landen voor werknemers die naar het buitenland worden gestuurd of tijdelijk in het buitenland gaan werken. Dit is te lezen in de ‘Expat Explorer survey’ die de financiële dienstverlener HSBC Holdings plc heeft gepubliceerd.

In de top 5 staat Zwitserland op de eerste plaats gevolgd door Singapore op plaats twee en Canada op plaats drie. Na Spanje op plaats vier staat Nieuw Zeeland in de top vijf van favoriete expat-landen. Spanje stond in het rapport van 2018 nog op een 13e plaats maar is in 2019 dus opgeklommen naar een 4e plaats.

In het HSBC-onderzoek is gekeken naar werknemers van 18 jaar en ouder die door een bedrijf naar een ander land zijn gestuurd of zelf daarvoor gekozen hebben om te werken en leven. Er hebben 18.059 personen meegedaan aan het onderzoek waarin de deelnemers 27 vragen moesten beantwoorden. Uiteindelijk werden er 163 landen onderzocht waaruit een keuze werd gemaakt van 33 landen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Ben je een expat, immigrant of emigrant als je gaat wonen in Spanje[/su_note]

Spanje

In de onderzoeksresultaten is te zien dat de expats in Spanje met name de gezondheid en het welzijn vanwege de zonnige dagen en het meer relaxte leven waarderen in het land. Degenen die een verbetering van hun kwaliteit van leven zoeken moeten volgens het onderzoek naar Spanje kijken. Expats in het land melden verbeteringen aan zowel fysiek als mentaal welzijn terwijl ze tegelijkertijd genieten van een ongelooflijk klimaat, aldus het HSBC-onderzoek.

Hoewel Siestas op de werkplek mogelijk tot het verleden behoren, zijn latere starttijden en ontspannen lunchpauzes in Spanje gebruikelijk. Een meer flexibele benadering van planning is typerend voor de ontspannen werkomgeving, iets dat volgens expats een directe impact heeft want het evenwicht tussen werk en leven verbeterd als men naar Spanje verhuist.

Scores

Spanje scoort het hoofdstuk leven als eerste bij globaal, kwaliteit van het leven, lichamelijk en geestelijk welzijn, cultuur en gastvrije gemeenschap en het feit dat het gemakkelijk is om je te settelen. Bij vervuiling en politieke stabiliteit scoort Spanje echter aannemelijk slechter dan andere landen.

Spanje scoort uitstekend als gekeken wordt naar de balans tussen werk en leven maar doet het niet goed als gekeken wordt naar het inkomen, het besteedbaar inkomen, economische stabiliteit, loopbaanontwikkeling en potentieel bereik en carrière vorming.

Als gekeken wordt naar de kinderen van de expats dan haalt men aan dat het voor hen makkelijk is om vrienden te maken en dat het leren op school makkelijk gaat. Gekeken naar de kwaliteit van het onderwijs doet Spanje het iets slechter dan andere landen.

Bekijk de resultaten HIER.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.