Zeeman opent 31e winkel in de Valencia regio en de online webwinkel voor heel Spanje

Zeeman opent 31e winkel in de Valencia regio en de online webwinkel voor heel Spanje
Beeld: Zeeman.es

Zeeman opent 31e winkel in de Valencia regio en de online webwinkel voor heel Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Nederlandse textielsuper Zeeman heeft op woensdag 6 juli de alweer 31e winkel in de Valencia regio geopend. De Zeeman of ‘See-mán’ is sinds 2015 actief in Spanje waar de keten ook wel de ‘Nederlandse Primark’ of ‘Primark holandés’ genoemd wordt. In slechts 7 jaar tijd is Zeeman gegroeid van de eerste winkel in het Catalaanse Figueres naar 128 winkels in heel Spanje. Daarnaast heeft Zeeman in Spanje ook de online webwinkel geopend.

De nieuwe ‘tienda de barrio’ (buurtwinkel) in de provincie Alicante is gelegen aan de Avenida Constitución nummer 88 in Villena. Deze nieuwe vestiging is dus alweer de 31e winkel in de Valencia regio maar de 128e winkel in heel Spanje.

NIEUW: webwinkel

Naast de fysieke winkels in Spanje, heeft Zeeman España nu ook de online webwinkel geopend. Vanaf 50 euro worden de artikelen gratis thuis bezorgd (onder dat bedrag kost dat 4,99 euro) en bij elke bestelling krijgt de klant een gratis Zeeman-frisbee (met logo van Zeeman). Bekijk HIER de online Zeeman winkel.

Zeeman in Spanje

In 2015 werd de eerste Spaanse Zeeman winkel geopend in de stad Figueres (bekend van het Dalí museum) gevolgd door een winkel in de stad Girona, beiden in Catalonië. Na de eerste winkels in de provincie Girona werden er diverse winkels geopend in de stad Barcelona gevolgd door winkels in de randsteden van Barcelona, Lleida, de stad Tarragona en Reus en steeds meer steden in Catalonië, Aragón, Madrid, La Rioja, Navarra, Castilië en León en de Valencia regio.

Over de oer-hollandse naam van de winkel valt te twisten want deze kan niet goed uitgesproken worden in het Spaans waardoor de ‘Zeeman’ dus in Spanje ‘See-mán’ met klemtoon op de a is geworden. Maar Zeeman heeft er bewust voor gekozen om overal in Europa dezelfde naam aan te houden. 

Het succes van Zeeman in Spanje kan verklaard worden doordat de textielsuper praktisch geen concurrentie heeft en gevestigd is op strategisch gekozen locaties, bewust buiten de grote winkelcentra en in de buurt van de klanten om zo een buurtfunctie te hebben.

Ga naar de inhoud